Aankooptips occasions: Smart ForTwo (2007 – 2014)

Deze kleine Smart was onmiddellijk een hit na zijn introductie in 1998. Het is dat hij zo klein is, anders waren er hele stadscentra verstopt geraakt met deze stadsrakker, zo populair werd hij in de urban jungle. Dat gold ook voor deze tweede generatie, die leverbaar was vanaf 2007. Zijn minimale formaat is in de stad uiteraard een zegen, maar op de buiten- of hobbelige wegen ook een nadeel: door de enorm korte wielbasis is het dan maar een stugge en stuiterige bedoening in de ForTwo. De kofferruimte is natuurlijk ook zeer beperkt. Maar dat weet je van tevoren. -------- Bekijk alle Smart ForTwo occasions op Marktplaats --------

Aandachtspunten

Naast pluspunten als zijn formaat en kekke, originele uiterlijk zijn er ook wat aandachtspunten te noemen. Zo houdt het slot van de achterklep er wel eens mee op. In dat geval gaat de auto gewoon niet meer op slot. Het komt ook wel eens voor dat de deuren weigeren te openen van binnenuit. Verder zijn er problemen met de multiriem, die zowel de dynamo als de waterpomp aandrijft. Als die breekt, laadt de accu niet meer op en zal tevens de motor in enkele minuten oververhitten. Tenslotte is de brandstofmeter vaak niet accuraat.

Tweedehands Smart ForTwo

Op Marktplaats zijn op het moment van schrijven 160 tweedehands Smarts ForTwo te vinden van deze generatie. Minder dan 5% heeft een dieselmotor. Er zijn ook enkele elektrische ForTwo's als occasion te vinden. 19% betreft de cabrio en bijna 90% beschikt over een automatische versnellingsbak Prijzen beginnen rond de 2.500 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam