De meest ‘onmisbare’ gadgets (deel 1)

Autofabrikanten voegen soms de meest knotsgekke gadgets toe aan een nieuw model. Dit doen ze meestal om extra aandacht te vestigen op de auto. Van sommige gadgets vragen we ons af wat ze toevoegen. We zetten er een paar op een rij…  

Verschuifbare asbak

Panda binnen

De asbak schuif je over de ‘dashboardbuis’ van links naar rechts.

Vroeger was roken wat gangbaarder dan nu. Dat bewijst ook de eerste generatie Fiat Panda uit de jaren ‘80. Het door Giugiaro ontworpen stadsdoosje heeft namelijk een wel heel bijzondere asbak. Het plastic boxje kan je over de gehele breedte van het dashboard schuiven. Wat het nut ervan is? Geen idee, maar ook de verstokte cigarillo-rokers konden gebruikmaken van deze gimmick: de technisch aan de Panda identieke Seat Marbella had de wonderasbak ook.    

SUV met douche

CRV

Douchecabine op wielen? De Honda CR-V.

Honda kwam in 1998 met de CR-V. In die tijd was een compacte SUV een stuk minder een gebruikelijke keuze dan het nu is. Wat ook niet zo gebruikelijk was: de douche op de optielijst. Jawel. De auto was leverbaar met een klein tankje en een douche. Het idee is dat je dan na een stoere buitenactiviteit (daar doen SUV-rijders allemaal aan) even lekker kunt afspoelen als je bij de auto aan komt. Of deze gadget veel gebruikt is, valt te betwijfelen. Immers: heb jij ooit iemand zien douchen naast een auto?

‘Echte’ sterrenhemel

Adam

Dit moet dus een sterrenhemel voorstellen…

De Opel Adam is alweer twee jaar op de markt. De auto is tot in de puntjes te customizen: deze hippe stadsmobiel kun je precies zo aankleden als je zelf wilt. De vraag is wel: hoeveel klanten zullen voor de sterrenhemel gekozen hebben? De Adam is namelijk leverbaar met een plafond vol kleine led-lampjes. Dat samen moet dan een hemel vol sterren voorstellen. Het lijkt ons logischer dat een sterrenfan eerder een auto met open dak koopt dan dit ‘systeem’. Tijdens een mooie nachtelijke rit bij heldere hemel is ‘the real thing’ toch altijd mooier?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam