Marktplaats door overname nu ook dé plek voor nieuwe auto’s

Marktplaats, de meest bezochte autosite van Nederland, was al de aangewezen plek voor occasions maar nu wordt het aanbod nieuwe auto's ook nog eens aanzienlijk uitgebreid. Dit is een gevolg van de recente overname van de site Nieuweautokopen.nl door Marktplaats. De beide merken blijven wel gewoon naast elkaar bestaan.

Meer online handel nieuwe auto’s

De grootste showroom van Nederland zet hiermee haar deuren wagenwijd open voor de verkoop van nieuwe auto’s, waar ze tot op heden slechts op bescheiden schaal mee bezig was. Volgens Olivier van Duijn, directeur van Marktplaats, komt de overname op een logisch moment: “Er vindt een duidelijke verschuiving plaats naar online, als het gaat om het kopen en verkopen van nieuwe auto’s. Het is dan logisch om het aanbod voor de consument verder te verbreden van gebruikt naar nieuw. Marktplaats draait om het vinden van de beste deal, tweedehands of nieuw. De overname van de marktleider op het gebied van het online kopen van nieuwe auto’s en het doorplaatsen van hun voorraad aan nieuwe auto’s op onze site past uitstekend bij de missie van Marktplaats om iedereen in staat te stellen de auto te rijden die bij hen past.”

Miljoenenpubliek voor Nieuweautokopen.nl

Via de website Nieuweautokopen.nl, winnaar van een Thuiswinkel Award 2014, kunnen consumenten heel eenvoudig aangeven in welk merk en model auto zij interesse hebben, inclusief type en uitrustingsniveau. Vervolgens wordt de klant gebeld door de site en geholpen met de benodigde informatie om tot een aankoop over te gaan. De klant wordt in contact gebracht met verschillende dealers die de klant hun beste voorstel in prijs, beschikbaarheid en levertijd doen. De dealer die de klant een auto verkoopt, betaalt een Cost per Sale-vergoeding. Ook voor Nieuweautokopen.nl zitten er voordelen aan de overname. Paul de Vries, oprichter en eigenaar van de site, kijkt uit naar de resulterende schaalvergroting: “Vanaf de start in 2005 innoveren wij continu om de toonaangevende webwinkel op het gebied van online autoverkoop te worden en te blijven. Dankzij de koppeling aan de kracht van het koopgerichte miljoenenpubliek van Marktplaats kunnen wij ons merk, service en dienstverlening verder uitbouwen Met deze stap moet het vanzelfsprekend worden voor kopers van nieuwe auto’s om Nieuweautokopen.nl te bezoeken voor een prijsvoorstel.”

De consument profiteert

Beide partijen lijken er door deze overname dus op vooruit te gaan. Maar bovenal is het goed nieuws voor de consument, die nu meer toegang, meer aanbod, en beter vergelijkingsmateriaal heeft, om zo de perfecte auto te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam