Top 3 meest productierijpe conceptcars van Parijs

Momenteel is de autosalon van Parijs in volle gang. Zoals op iedere autobeurs zijn er ook veel studiemodellen. Van extravagante vingeroefeningen die mijlenver van serieproductie staan, tot auto's die we binnen afzienbare tijd wel eens in de showroom kunnen gaan zien. Wij pikken er een paar uit in die laatste categorie.

1. De Audi TT Sportback

Audi TT Sportback concept Audi, Mercedes en BMW vechten elkaar de tent al uit met modellen die tenenkrommend 'vierdeurs coupé' (want het is eigenlijk gewoon een hatchback) worden genoemd. Toch ziet het merk uit Ingolstadt kennelijk ruimte voor nóg een sportief vierdeurs model op basis van een coupé, de Audi TT Sportback. Toch lijkt het geen gek idee, want met deze vierdeurs versie bouwt Audi verder aan het sterke merk dat de Audi TT is geworden. Het is alleen de vraag of de TT Sportback de A5 en A7 Sportback niet teveel in de weg zit. Hoewel Audi zegt geen productieplannen te hebben, ziet de TT Sportback er verdacht productierijp uit.

2. Honda Civic Type R

wk 40 Parijs Honda Civic Type R Officieel nog een studiemodel, maar neem maar aan dat deze Civic Type R heel dicht tegen het uiteindelijke productie-exemplaar aanschurkt. Honda neemt die volgend jaar in productie. Dat belooft een feest te worden, want de Japanners hebben aangekondigd met deze Civic voor de titel 'Snelste voorwielaandrijver' te gaan. Om dat te bereiken krijgt de Civic Type R een 2,0-liter turbomotor met 'meer dan 280 pk'.

3. Nissan Pulsar Nismo

wk 40 Parijs Nissan Pulsar Nismo Ook Nissan wil van zijn topversie van de compacte middenklasse, de Nissan Pulsar Nismo (Nissan Motorsport), de snelste voorwielaandrijver maken. De fabrikant die zijn nieuweling het laatst introduceert, krijgt hier dus een harde dobber aan. Nissan houdt het in ieder geval nog spannender door helemaal niet te vertellen wat er onder de kap van het toekomstige topmodel komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam