Top 3 meest veelbelovende conceptcars van Parijs

Na deze drie zo goed als rijpe productiemodellen, presenteren we nu een drietal dat nog moet uitrijpen. Deze conceptcars beloven echter veel goeds voor de toekomst.

1. Lamborghini Asterion

wk 40 Lambo Asterion achterkant Net als de Audi TT Sportback begeeft de Lamborghini Asterion zich in het grensgebied tussen studiemodel en productie-exemplaar. Op het eerste gezicht is de Asterion zo goed als klaar voor productie, maar de fabrikant ontkent plannen in deze richting. Na de hybride krachtpatsers van Porsche, Ferrari en McLaren zou een sportauto met zowel elektro- als conventionele aandrijving echter een logische stap zijn voor de firma uit Sant'Agata. En oeh, wat ziet hij er prachtig uit. Het ontbreken van de schreeuwerige ontwerptaal die andere Lamborghini's kenmerkt, geeft de Asterion misschien wel een nog krachtiger uitstraling. De techniek is sowieso potenter dan die van topmodel Lamborghini Aventador, want de vier (!) motoren (drie elektromotoren en een 5.2 V10 met 610 pk) van de Asterion zetten tezamen 910 pk op de weg.

2. Citroën Divine DS Concept

wk 40 Citroen DS Divine Citroën zet zijn DS-modellenlijn binnen afzienbare tijd als apart merk in de markt (het Citroën-logo schittert op deze auto dan ook door afwezigheid). De DS-lijn moet het op gaan nemen tegen de Duitse premium merken. Als deze Divine DS Concept daar een voorproefje van is, kan dat wel eens heel goed uitpakken. De extreem vormgegeven wielen en minieme zijspiegels zullen het productiestadium niet halen. Het gedrongen voorkomen en de brede lage neus geven echter wel een indruk van waar het uiterlijk naar toe beweegt. Bovendien verraadt de 270 pk sterke 1,6-liter turbomotor dat er ook sterke varianten in het verschiet liggen. Als Citroën de afwerking in de buurt van de Duitse mikpunten weet te krijgen, kan DS nog wel eens voor verrassingen gaan zorgen.

3. Infiniti Q80 Inspiration

  wk 40 Infiniti Q80 Infiniti, het luxemerk van Nissan, steekt niet onder stoelen of banken dat het (Duitse) potten wil breken. In ons land leidt het merk, met verkoopaantallen (13 stuks in 2013) die nog onder die van Ferrari liggen, echter een zieltogend bestaan. Met de Q80 Inspiration zeggen de Japanners nu zelfs de Porsche Panamera in het vizier te hebben. Hoewel Infiniti zich bij dit studiemodel (net als bij enkele productiemodellen) verslikt in het formaat van de grille en een overgestileerd ontwerp, mogen de proporties en de rest van het design er zeker wezen. Het maakt zeer benieuwd naar de uiteindelijke versie van deze vierpersoons limo uit de topklasse. Die zal helaas nog wel enkele jaren op zich laten wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam