2.700 oldtimers te koop tijdens de 30e Techno Classica in Essen

Een van de 20 hallen van het beurscomplex in Essen: in het midden drie keer een Jaguar E-Type met aan beide zijden ernaast een Mercedes cabriolet, een Porsche 911 cabrio en een BMW E30 M3 Sport Evo.
Een feest voor de zinnen van autoliefhebbers, dat is de Techno Classica in Essen. Van woensdag 21 tot zondag 25 maart vindt deze voor de 30e keer plaats in Essen. 2.700 klassiekers en een enkele youngtimer staan te koop in het beurscomplex in de Duitse stad. Daarnaast zijn er twintig officiële merkenstands en ontelbare kleinere presentaties van aanverwante zaken, zoals auto-onderdelen, memorabilia, boeken, tijdschriften en folders. --------- Bekijk alle klassiekers en oldtimers op Marktplaats. --------

Dromen

Na iets meer dan een uur sturen van de grens bij Arnhem weet de Nederlandse bezoeker zich verzekerd van een klassiekerspektakel dat zijn weerga in de autowereld niet kent. Het biedt liefhebbers van oldtimers de ongekende mogelijkheid om talloze auto's uit lang vervlogen tijdens nog eens van dichtbij te bekijken en bij weg te dromen of met elkaar te vergelijken. Om je bijvoorbeeld af te vragen of je met jouw Nederlandse lengte van 1,92 meter eigenlijk wel in die Lancia Flaminia Coupe past? Het teleurstellende antwoord is helaas: nee, niet als je je nek tijdens het rijden recht wil houden. Op naar de volgende droom dus. Samen met de 185.000 bezoekers uit meer dan 40 landen die de editie van 2017 telde.

BMW, Mercedes en Porsche

Bijzonder aan het formaat en de bekendheid van de Duitse klassiekerbeurs is verder dat 20 merken een eigen stand hebben. Zo realiseren BMW, Porsche en Mercedes zich al langer dat ook liefhebbers van oldtimers bijdragen aan het imago. Deze merken hebben complete klassiekerafdelingen opgericht waar bezitters van het rijdende culturele erfgoed niet alleen voor de koop van onderdelen, maar ook met allerhande vragen terecht kunnen. Het is zelfs mogelijk er de op een schroothoop gevonden klassieker volgens de fabrieksspecificaties nieuw leven in te laten blazen. Andere merken die misschien nog niet zo ver zijn, maar zich wel degelijk bekommeren om dat imago en onderdelenvoorziening zijn Audi, Volkswagen en Volvo. Dit zijn enkele modellen die bezoekers op de merkenstands kunnen verwachten:Audi 100 (type C1) 1968 – de eerste grote Audi van na de oorlog. – BMW 2.5 CS (E9) 1968 – grote coupé (net als de 8-serie zonder b-stijl). - BMW 3.0 (E3) – de voorganger van de BMW 7-serie. – BMW M1 – 40-jarig jubileum van de eerste en enige middenmotor-sportauto van het Duitse merk. – Mercedes G-klasse – 40-jarig jubileum van deze oer-terreinauto. – Porsche 911 – 30-jarig jubileum van de type 964. – Porsche 959 – restauratievoorbeeld van een 30-jaar oude supersportauto. – Seat 600 – restauratievoorbeeld van een klassieke bestelauto. – Volvo P 1800 – de Zweden nemen daarvan óók een prototype mee.

Betaalbare klassiekers

Denk niet dat een beurs voor oldtimers alleen voor oudere, geslaagde heren met colbertjes is. De organisatie zorgt er bij de keuze van de 1.250 standhouders voor dat zo'n 30% van de te koop staande auto's 'betaalbaar' is (de organisatie laat echter niet weten wat het daaronder verstaat). Maar het is altijd leuk om te fantaseren hoe het zou zijn om in die drie ton kostende Maserati Sebring met je liefde door Zuid-Frankrijk te zoeven.

Veiling

Alsof al die prachtige auto's uit vervolgen tijden al niet genoeg zijn, zorgt de organisatie van de Techno Classica ieder jaar voor een thema. In een eigen stand staan dit jaar oldtimer Le Mans raceauto's centraal. De organisatie belooft 'zeven iconen uit de beroemde langeafstandsrace vanaf 1960.' Verder zijn er nog een Concours d'Élegance en vindt er zaterdag een veiling plaats van meer dan 100 klassieke auto's.

Deze stand van Mercedes illustreert mooi hoe de merken alles uit de kast trekken om de bezoekers te binden. Op een enorm vloeroppervlak (kostbaar!) zien we links een eerste generatie C-klasse AMG, en rechts vanuit het midden gezien: een Mercedes W114/115 (de 'Strich-Acht'), de Mercedes 190 waarin Senna in 1984 een race op de Nürburgring won en een Mercedes E 500.

Ook de liefhebbers van modelauto's auto-memorabilia en auto-onderdelen vinden in Essen een paradijs.

Op de veiling gaan zaterdag 24 maart zo'n 100 klassiekers onder de hamer. De dagen ervoor kan het publiek deze aan een nadere inspectie onderwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam