Kijktips voor in de kerstvakantie

Na de twee voorgaande edities, waarover we veel positieve reacties kregen, kunnen ze dit jaar natuurlijk niet ontbreken: onze kijktips voor in de kerstvakantie, oftewel de 5 YouTube-kanalen waarmee je op een stil plekje even kunt ontsnappen aan de altijd gezellige maar soms ook vermoeiende familiebijeenkomsten. Profiteer van de unieke tips en geniet van de bijzondere - zowel nieuwe als tweedehands - auto's die voorbijkomen. Ronkende feestdagen!

The Smoking Tire

‘Drive’-redacteur Matt Farah is een absolute fanaat. Op zijn eigen YouTube-kanaal The Smoking Tire doet hij geen enkele concessie als het op zijn reviews aankomt. Een van de populairste onderdelen heet ‘One take’ en dat zegt eigenlijk alles: hij zet z’n camera aan en neemt je als kijker mee tijdens zijn rijimpressie; filmpjes die altijd de 25 minuten wel halen, met uitschieters naar drie kwartier. Hoewel ik in eerste instantie niet zo gecharmeerd was van zijn ruige voorkomen en gematteerde (no pun) zonnebril, is Matt een raspresentator en zijn enthousiasme werkt buitengewoon aanstekelijk.

Regular Car reviews

screen-shot-2016-12-24-at-14-28-12 De filmpjes op Regular Car Reviews zijn gemaakt in de afzeikstijl van Top Gear (voordat het trio de BBC verliet) en er wordt naar hartenlust geklaagd en gescholden over de meestal waar-de-loze auto’s die worden getest. In mijn persoonlijke favoriet moet de Porsche 944 het ontgelden, en hoe; hij was te langzaam en Porsche-onwaardig. Maar ook hier geldt: als een auto het waard is om besproken te worden, dan is er stiekem ook bewondering – there’s no such thing as bad publicity.

Zero Understeer

screen-shot-2016-12-24-at-14-30-27 Ergens onder deze chaos zit een Peugeot 308 verscholen Zero Understeer richt zich op rally-rijden en rally-rijden alleen. De video’s zijn compilaties van de auto’s die meedoen aan professionele en amateurrally’s ergens in Europa. Gefilmd met een prachtige camera en in 60p – wat een natuurgetrouwere weergave geeft dan de gebruikelijke 30p. Heel veel driften, heel veel opspattende modder en uitlaatgebrul waar je nooit genoeg van krijgt.

Engineering Explained

screen-shot-2016-12-24-at-14-32-45 Jason Fenske van Engineering Explained weet alles van techniek en wijdt daar graag over uit. Maar hij biedt meer dan droge filmpjes over hoe cilinders werken en wat er gebeurt in een auto als je de koppeling intrapt; hij maakt ook informatieve video’s waarmee je zelf aan de slag kunt. Wist je bijvoorbeeld dat het heel slecht is om bij een stoplicht je hand te laten rusten op de versnellingspook en dat je je auto sowieso beter in z’n vrij kunt zetten als je ergens op staat te wachten? Ik ook niet. Ook zijn ‘5 dingen die je nooit moet doen met een nieuwe auto’ heeft heel veel views. Die is voor mij persoonlijk weer wat minder interessant omdat ik me nog nooit een nieuwe auto heb kunnen veroorloven.

Harry’s Garage

screen-shot-2016-12-24-at-14-37-16 Is de Mercedes 350 SL een auto die je nu zou moeten kopen? Harry geeft het antwoord Harry Metcalfe is een van de oprichters van het Engels Evo Magazine. Is daarna iets voor Jaguar gaan doen en dat is hem bepaald niet in de koude kleren gaan zitten. Zijn garage (formaatje fabriekshal) is gevuld met prachtige klassiekers, maar ook modernere bommetjes als de Lancia Delta Integrale Evo. Behalve video’s waarin hij je meeneemt aan boord van zijn prijzige speeltjes, gaat hij voor zijn YouTube-kanaal Harry's Garage ook regelmatig op reis. Met een Ferrari Testarossa bijvoorbeeld, van Engeland naar de Afrikaanse Sahara… ------ Klik hier voor de kersttips van 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam