Aankooptips occasions: Audi S3 (2007-2012)

Met de instapper in Audi’s S-reeks is het geenszins behelpen. De S3, op de markt sinds 2007, heeft flink opschieten met een A3 tot kunst verheven. En dat doet-ie nog veilig ook: hij is standaard voorzien van Audi’s quattro vierwielaandrijving. Onder bijna alle omstandigheden voldoende grip hebben is een geruststellend idee, net als voldoende vermogen onder de kap. Met 265 pk is dat dik in orde. In 2008 volgde er een facelift en werd de S3 voortaan ook als vijfdeurs Sportback verkrijgbaar. Ook een zestraps S-tronic automaat en Magnetic Ride adaptieve schokdempers konden vanaf dat jaar aangevinkt worden op de optielijst. Tegen ruime vergoedingen, uiteraard. Led-dagrijverlichting was wel weer standaard. ------- Bekijk alle Audi S3 occasions op Marktplaats -------

Waardevast

De quattro-aandrijving is een groot voordeel ten opzichte van zijn concurrenten, denk bijvoorbeeld aan de VW Golf R32 en de Seat Leon Cupra. Het maakt hem met wat meebestelde opties wel een stuk duurder. Maar door zijn hoogwaardige afwerking en bouwkwaliteit blijkt hij ook waardevaster dan de meeste van zijn concurrenten.

Aandachtspunten

Let goed op het olieverbruik: de 2.0 TFSI staat bekend als een nogal bourgondische innemer van het smeermiddel. Zeer regelmatig peilen dus, of een prijzige ingreep overwegen. Verder kan de S-tronic versnellingsbak storingsgevoelig zijn. Elke 60.000 km de olie verversen is belangrijk om warmteschade aan bak en koppelingsplaten te voorkomen. Tenslotte dienen getunede S3’s een aangepaste koppeling te hebben om het vermogen goed kwijt te kunnen.

Tweedehands Audi S3

Er staan op het moment van schrijven 22 Audi S3’s te koop van de eerste generatie. Er zitten vier Sportbacks (stationwagons) tussen en zeven exemplaren beschikken over een automaat. Bijna allemaal hebben ze leren bekleding, navigatie en parkeersensoren aan boord. Prijzen beginnen rond de 13.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam