Beste auto’s om te kopen en te verkopen als de zomer begint

Ben je uitgekeken op je cabrio, is ie te duur geworden als tweede auto, of wacht je op het moment dat je er de beste prijs voor kunt krijgen? Zet hem dan nu te koop! Want in de zomer wil half Nederland met de wind door de haren langs de stranden cruisen. Hetzelfde geldt voor praktische, ruime gezinsauto’s: veel mensen zullen deze ideale vakantieauto’s hard nodig hebben de komende maanden. Jouw MPV of stationwagon kan dus goud waard zijn.

Gezocht: ruime gezinsauto

Lang niet iedereen bereidt zijn zomervakantie lang van tevoren voor, waardoor er misschien op het laatste moment ineens een vakantieauto nodig is. Ook kan de oude gezinsauto het plotseling begeven of teveel kuren vertonen. Als jij dan toevallig een mooie MPV, stationwagon of flinke middenklasser hebt staan met veel ruimte voor kids en bagage, dan is het gunstig om juist nu je auto te verkopen. Ervan uitgaande dat je hem niet zelf nodig hebt natuurlijk.

Puur genieten in een cabrio

Een vakantieauto hoeft natuurlijk niet meteen een gezinsauto te zijn. Als je lekker met zijn tweetjes (of misschien wel alleen) erop uit wilt, en je weinig mee hoeft te nemen, is er weinig mooiers dan rijden in een cabriolet. Genieten van de zon, de wind langs je gezicht… je beleeft alles gewoon intenser tijdens het rijden in een open auto. En vaak is een cabrio ook nog eens een sportief model, wat het plezier alleen nog maar verder vergroot.

Pieken in de lente

Het is in ieder geval niet verrassend dat de cabrio-verkopen omhoog gaan op het moment dat het kwik in de barometers stijgt. Eerder konden we al duidelijk zien dat de verkopen van cabriolets pieken van halverwege maart tot half juli. Kortom, er zullen deze maanden ook veel mensen op zoek gaan naar cabrio’s op Marktplaats, dus als je wacht op het juiste moment om jouw open auto te koop te zetten dan weet je wat je te doen staat.

Auto kopen: prijs vs gevoel

Je kunt het verhaal natuurlijk ook omdraaien. Ben jij juist degene die dringend een MPV nodig heeft of niet kan wachten om in een cabrio van de lente en zomer te genieten: kijk dan vooral snel op Marktplaats want er wordt heel veel aangeboden; momenteel meer dan 7.500 cabriolets om te beginnen, waaronder veel Peugeots 206 CC en Volkswagens Golf cabrio, maar bijvoorbeeld ook Alfa's Spider en Volvo's C70 cabriolet. Ja, je hebt veel concurrentie en de prijzen zullen niet de allerlaagste zijn, maar je weet wel dat er veel te kiezen is. Misschien vind je wel dat ene exclusieve model in die unieke uitvoering, waar je al jaren naar op zoek bent. Stop er wat tijd in, houd de advertentiepagina’s goed in de gaten, en sla snel toe!

4x4 in de zon?

Als je daarentegen echt iets voordeligs wilt scoren in de lente, is advies over een type auto iets minder eenvoudig. Je kunt denken aan modellen die in de lente en zomer minder praktisch en populair zijn, maar die het juist goed doen onder slechtere weersomstandigheden. Dan kom je vanzelf uit bij 4x4’s en SUV’s. Hoewel het weer in Nederland eigenlijk nooit echt extreem wordt in herfst en winter, kun je op dit soort modellen nu misschien wel een licht voordeel behalen. Denk ook aan het nut van deze auto’s voor bergachtige bestemmingen tijdens het wintersportseizoen dat nu voorbij is en daarmee de prijs omlaag kan drijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam