Aankooptips occasions: Kia Sorento (2009-2015)

De eerste generatie Kia Sorento was bijzonder populair, onder andere door zijn prijs. Deze tweede generatie is veel meer een softroader dan de eerste. Je hebt er een ruime, fullsize, luxe SUV voor, uitgevoerd met twee- of vierwielaandrijving. Niet meer zo voordelig als zijn voorganger, maar de luxe en het afwerkingsniveau zijn ook weer op een hoger plan gebracht. De motorkeuze is niet heel groot: er is een 2.4 liter benzineversie met 174 pk of een 2.2 liter diesel met 197 pk. Beide motoren zijn te combineren met een automaat en naar wens met 4WD. Voor in het bos. --------- Bekijk alle Kia Sorento occasions op Marktplaats ---------

Aandachtspunten Kia Sorento

De Kia Sorento is relatief betrouwbaar, waar ook de standaard zeven jaar garantie op lijkt te duiden. Er zijn dan ook weinig aandachtspunten die echt in het oog springen. Luttele elektronica-dingetjes als weigerende remlichtschakelaars en spontaan ontgrendelende portiersloten zijn incidenteel gemeld. Check verder bij 4WD-varianten het onderstel op eventuele schade door offroad-gebruik, zoals bij iedere vierwiel aandgedreven occasion raadzaam is.

Tweedehands Kia Sorento

Op Marktplaats staan 30 Sorento’s van de tweede generatie te koop. Bijna twee derde daarvan betreft de benzinevariant. Net zoveel (21) exemplaren hebben een automatische versnellingsbak. 18 Sorento's hebben lederen bekleding en exact de helft van het aanbod heeft een trekhaak. Prijzen beginnen rond de 8.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam