Schatkamer Marktplaats: maagdelijke occasions van Kia en Hyundai

In de Schatkamer schitteren vaak auto's waarover onder autoliefhebbers een algemene consensus heerst voor wat betreft hun verzamelwaardigheid. De Koreaanse merken hebben deze status in ons land nog niet, maar vanwege de olympische sferen hebben we toch vier bijzondere voorbeelden van Kia en Hyundai gezocht. Dankzij slechts enkele tienduizenden kilometers ervaring, kun je in deze ongeveer tien jaar oude auto's nog genieten van een nieuw gevoel. ------------ Bekijk alle tweedehands Kia's en Hyundai occasions op Marktplaats. ------------

Hyundai Atos 2005

De Atos had Hyundai vanaf 1997 in het programma. Deze derde generatie is technisch gebaseerd op de tweede Kia Picanto. Voor aandrijving zorgt een 1,1 liter viercilinder benzinemotor met 59 pk. De techniek was moderner en zuiniger en standaard ABS zorgde voor de nodige veiligheid tijdens het remmen. De Hyundai i10 volgde in 2008 de Atos op.

Hyundai Coupé 2006

De Coupé is een voorwielaangedreven sportcoupé die Hyundai van 1996 tot 2009 heeft gebouwd. Deze derde generatie kwam in 2002 op de markt. Zowel in 2005 als in 2007 kreeg het model een facelift. Kopers konden kiezen uit 1,6 en 2,0 liter viercilinders of deze topmotorisering met een 165 pk sterke 2.7 V6. Ondanks zijn leeftijd beschikt het model al over luxe zaken als parkeersensoren, klimaatcontrole en cruise control.

Kia Rio 2006

De Rio is de Volkswagen Polo van Kia. Met deze compacte middenklasser mikt het merk vooral op jonge gezinnen. Er was ooit ook een vierdeurs sedan, maar tegenwoordig is vooral de vijfdeurs hatchback populair. Deze is er uitsluitend met viercilinder benzine- en dieselmotoren. Dit betreft de tweede generatie, gebouwd van 2005 tot 2011.

Kia Sportage 2010

De Koreanen scoren al lang goed met SUV's en de Sportage (zie ook openingsfoto) is daar een goed voorbeeld van. Waar de tweede generatie op de Hyundai Tucson was gebaseerd is deze derde Sportage (2010 tot 2015) technisch gelijk aan de Hyundai ix35. Ook hier alleen viercilinder motoren, maar wel opnieuw keuze uit benzine en diesel. De grote designstappen die Kia heeft gemaakt zijn hier goed zichtbaar. Waar voorgaande modellen er nog wat blikkerig uitzagen, kan deze SUV met zijn strakke lijnen en stoere voorkomen net zo goed van ieder ander gerespecteerd merk zijn. De zevenjarige garantie waarmee Kia zo'n succes heeft is bij dit exemplaar weliswaar net verlopen, maar de lage kilometerstand zou goed moeten zijn voor nog vele relatief probleemloze kilometers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam