ClassicsNL: honderden klassiekers in Leeuwarden

Hier fotografeert een vrouwelijke bezoeker een mosterdgele Alfa GTV van de eerste generatie. Daarachter staan een Chevrolet Corvette C3, een serie Porsches 911 van diverse pluimage en een Mercedes SL.
Op de golf van toegenomen interesse in oldtimers presenteerde WTC Expo vorig jaar in Leeuwarden een nieuwe klassiekerbeurs. De tweede editie van ClassicsNL, van 28 tot en met 30 oktober, is groter en heeft naast een aantal interessante thema's ook een veiling. We schreven hier al eerder over de toegenomen interesse in klassieke auto's. Mede onder invloed van die verhoogde aandacht heeft WTC Expo in Leeuwarden eind vorig jaar voor het eerst de beurs ClassicsNL georganiseerd. Dat smaakte naar meer en daarom is de editie van dit jaar flink gegroeid. Met een vloeroppervlak van 18.000 vierkante meter is de beurs 50% groter dan in 2015. Destijds waren er 280 klassiekers en youngtimers te zien, waarvan het overgrote deel voor de verkoop bestemd was en dit jaar zullen dat er dus flink meer zijn. De organisatie mikt daarbij op auto's die in goede tot concoursstaat verkeren. Naast het automobiele erfgoed kunnen bezoekers in Leeuwarden onderhoudsbedrijven, verzekeringsmaatschappijen, taxateurs, clubs en automobilia (verzamelobjecten) verwachten.
Tijdens de eerste editie van ClassicsNL was er speciale aandacht voor het 60-jarig bestaan van de Citroën DS, ook wel bekend als de 'Snoek'. Op deze foto een doorkijkje tussen drie exemplaren met op de achtergrond een klassieke Alfa Sud.

Tijdens de eerste editie van ClassicsNL was er speciale aandacht voor het 60-jarig bestaan van de Citroën DS, ook wel bekend als de 'Snoek'. Op deze foto een doorkijkje tussen drie exemplaren met op de achtergrond een Alfa Sud.

100 jaar BMW

Net als InterClassics in Maastricht heeft ClassicsNL het eeuwfeest van BMW als thema gekozen. Door de deelname van de BMW Klassieke Autoclub en BMW E28-specialist Ivo Christov uit Franeker komen liefhebbers van het Beierse merk flink aan hun trekken. Reken in ieder geval op de iconische BMW 328 uit de jaren dertig en de 507 van twee decennia later. Ook zal er een reeks recentere modellen te zien zijn, waaronder verschillende exemplaren van de BMW 5-serie uit de jaren tachtig, de BMW E28.

70 jaar Wegenwacht

Als je klassiekerrijder bent, maar niet gezegend met twee rechterhanden, dan is een lidmaatschap van de ANWB Wegenwacht geen overbodige luxe. Zonder dat dit iets zegt over de kwaliteit van een oldtimer, kunnen onderdelen van tientallen jaren oud onverwacht de geest geven, waardoor je op een zonnige middag zomaar langs de weg komt te staan. Het is een hele geruststelling als je dan op hulp van de Wegenwacht kunt rekenen. Die viert dit jaar haar 70-jarig bestaan, wat in Leeuwarden met een eigen paviljoen wordt geëerd. Het verleden komt hier weer tot leven met onder meer Wegenwacht-voertuigen van het eerste uur zoals een Citroën Ami, een Citroën 2CV in besteluitvoering en twee BSA-motoren.

Veiling op zondag

Nieuw dit jaar is tevens de veiling die ClassicsNL in samenwerking met Online Veilingmeesters uit Groningen organiseert. Zondagmiddag komen vanaf 13:30 uur 35 klassieke auto's onder de hamer. Op die klassiekers kan overigens nu al geboden worden via een link op de site van ClassicsNL.
Amerikanen kunnen niet ontbreken op een beurs voor klassieke auto's. Hier een van de meest tot de verbeelding sprekende: een Ford Mustang.

Amerikanen kunnen niet ontbreken op een beurs voor klassieke auto's. Hier een van de meest tot de verbeelding sprekende: een Ford Mustang.

Kaarten

ClassicsNL, op het terrein van WTC Expo in Leeuwarden, is van 28 tot en met 30 oktober dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Kaarten zijn te koop bij de kassa of via de site van het evenement.
De droom van iedere klassiekerliefhebber – het doen van een mooie schuurvondst – is in Leeuwarden leuk in beeld gebracht.

De droom van iedere klassiekerliefhebber – het doen van een mooie schuurvondst – is in Leeuwarden leuk in beeld gebracht.

Heeft deze aankondiging van een klassiekerbeurs je interesse gewekt? In de Oldtimer-rubriek van Marktplaats kun je nu al digitaal rondstruinen tussen bijna 2.500 klassieke auto's.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam