Oldtimers van InterClassics die je ook op Marktplaats kunt kopen

Op een premium autobeurs als InterClassics kunnen bezoekers zich vergapen aan peperdure klassiekers [evt. link naar vorige artikel], maar er zijn ook genoeg betaalbare verzamelwaardige auto's. Bezoekers van Marktplaats zijn niet van dat ene weekend per jaar in Maastricht afhankelijk. Hier is zoeken naar auto's als een permanente klassiekerbeurs waar je het hele jaar vergelijkbare oldtimers kunt vinden. Hieronder enkele voorbeelden van Ford, Jaguar en Volkswagen. ---------- Bekijk alle klassiekers en oldtimers op Marktplaats. ----------

Volkswagen Golf I (1982)

Op de Wiki-pagina die het woord 'schuurvondst' uitlegt, zou ter illustratie deze eerste generatie Volkswagen Golf (1974-1983) kunnen staan. Met zijn lage kilometerstand van 49.970 en de volledig originele staat is het een regelrechte tijdcapsule. De bijzondere tint draagt daar verder aan bij. Beige was tot begin jaren tachtig in de mode en daarna heel lang niet, maar omdat kleuren uit een specifieke periode vroeg of laat vaak weer in komen ben je er inmiddels helemaal hip mee. Zoals je bij deze kilometerstand mag verwachten is de lak nog origineel en het interieur verkeert volgens de verkoper in nieuwstaat. Leuk om te weten is verder dat de auto sinds 1988 in bezit is van de tweede eigenaar. De vraag met zo'n maagdelijke auto is of je er als nieuwe eigenaar mee durft te rijden. Het is toch pijnlijk als je de cijfers van de teller voor je neus ziet veranderen van 49... naar 50... . De vraagprijs bedraagt 9.850 euro, maar op Marktplaats staat deze in eveneens originele staat verkerende Golf I voor de helft van de prijs. Hij heeft dan ook iets meer dan het dubbele op de teller.

Jaguar XJ 4.2 (1972)

Ook deze Jaguar XJ (zie ook openingsfoto) is er een van de eerste generatie, de zogenaamde 'mark I' of 'series I' die is geproduceerd tussen 1968 en 1973. Van voren gezien onderscheidt de oer-XJ zich door de hogere grille. De lak van het exemplaar in Maastricht was niet meer zo mooi, maar deze XJ is wel voorzien van de robuuste 4,2 liter zes-in-lijn. Binnenin uiteraard veel leer en wortelnotenhout, maar opmerkelijker is de LPG-installatie. Puristen gruwen van zoiets dat ingrijpt op de originaliteit, maar feit is dat je daardoor wel heel voordelig met deze belastingvrije (vanaf 40 jaar) klassieker kunt sturen. De stijlvolle 'Jag' met 130.000 kilometer op de klok staat te koop voor 14.000 euro. Op Marktplaats staat deze in al even chique groen gespoten XJ van hetzelfde bouwjaar. De lage kilometerstand van 57.000 verklaart zijn hogere prijs van 17.500 euro.

Ford Taunus coupé (1972)

Wie herinnert zich de laatste Ford Taunus nog, de auto die Ford in 1982 verving door de Sierra? Dit in maagdelijk wit uitgevoerde exemplaar van de Ford Taunus TC, zoals deze generatie ook bekendstaat, heeft een kilometerstand van nog geen 27.000. Het is een coupé, die zich op het eerste gezicht nauwelijks onderscheidt van de tweedeurs sedan die je in die tijd ook wel bij andere merken zag. Laatstgenoemde heeft echter een kofferbak, terwijl de daklijn bij de coupé helemaal doorloopt tot aan de achterlichten. Deze Taunus XL is een luxere variant, die zich van de standaarduitvoering en de Taunus L onderscheidt door rechthoekige koplampen (in plaats van enkele, ronde exemplaren). Hij heeft de meest bescheiden motorisering, een 1,3 liter met 55 pk. Door de volgens de verkoper onberispelijke staat van deze oorspronkelijk in Italië geleverde auto hangt er een prijskaartje aan van 19.500 euro. Voor wie daar tegenaan hikt is er altijd Marktplaats nog, waar we deze Taunus L van dezelfde generatie vonden voor een fractie van de prijs in Maastricht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam