Kostbare occasions en klassiekers in Amsterdam

Op de voorgrond de tweede generatie Mercedes SL (1963-1971). Daarachter de entree van de Kromhouthal met twee rijen absolute droomauto's van Ferrari, Lamborghini, Porsche en, helemaal achteraan, een DeTomaso Pantera.
De derde editie van Capital Cars & Classics in Amsterdam vind 10 en 11 maart plaats in Amsterdam. De organisatie zorgt in de monumentale Kromhouthal voor een interessante mix van auto's. Er zijn kostbare klassiekers, youngtimers en vrijwel onbetaalbare supercars van recenter datum, maar ook bijzondere oldtimers voor zo'n 10.000 euro. Reken op Ferrari, Lamborghini en McLaren evenals meer alledaagse merken als Alfa Romeo, BMW en Porsche. De selectie voertuigen op Capital Cars & Classics vormt een ideale manier om de auto('s) die je misschien al lang op Marktplaats bewondert eens in het echt te vergelijken. Klik voor een idee van deze beurs op de fotoverslagen hier en hier die we van de voorgaande edities hebben gemaakt.

Kwaliteit

Van welke prijsklasse de oldtimers in Amsterdam ook zijn, kwaliteit vormt van meet af de rode draad van deze beurs. Dat blijkt eveneens uit de randactiviteiten. De bezoekers treffen lifestyle artikelen (zoals horloges), er zijn aanbieders van buitenlandse reizen voor het betere stuurwerk met klassiekers en stands met bijpassende kleding voor deze gelegenheden. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van een hapje en drankje op niveau.

Klassiekers naast nieuwe modellen

Het grootste deel van de auto's in de voormalige scheepsfabriek bestaat uit klassiekers, maar er zijn ook enkele importeurs die nieuwe modellen laten zien. Knallers zijn de BMW i8 Carbon Edition, de Porsche 911 GT2 RS, de Mercedes AMG GT C Edition 50, de Alpine A110 en de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio.

McLaren 720S

McLaren neemt de indrukwekkende 720S mee. Met 720 pk en 770 Nm trekkracht zet dit beest een 0-200 km/u tijd neer waarbij veruit de meeste auto's nog niet eens aan de 100 km/u zitten: 5 seconden. Mocht je niet tot de beurs in Amsterdam willen wachten: op Marktplaats staat hij al te shinen met een maagdelijke 40 kilometer op de klok.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam