Aankooptips occasions: Audi A3 [8V] (2012 – heden) [VIDEO] 

De huidige generatie Audi A3 is erg populair bij de zakelijke rijder. Dit merk je ook aan het aanbod op Marktplaats, waar het ook nog eens een van de meest gezochte auto's is. Van de ruim 750 aangeboden A3's betreft een groot deal lease of ex-leaseauto's. Er zitten veel benzines en diesels tussen, maar er zijn ook nog zo'n vijftig e-tron plug-in hybrides en wat G-Tron (groengas) versies te vinden. ---- Bekijk alle tweedehands Audi's A3 op Marktplaats. ----

Aandachtspunten

Er zijn wel wat punten die je in de gaten moet houden. De TFSI- en TSI-motoren waren altijd erg gevoelig voor olieverbruik en hoewel de ergste problemen verholpen lijken, willen we je toch aanraden de peilstok regelmatig te hanteren. Better safe than sorry. De vroege zeventraps S-Tronic is onderdeel geweest van terugroepacties op andere continenten. In Europa helaas niet, terwijl er op verschillende fora mensen hun beklag doen over de slecht schakelende automatische versnellingsbak. Het lijkt er wel op dat de importeur tegenwoordig wat meer bereidheid toont om onder coulance reparaties te verrichten. Verder zijn krakende schuifdaken, krakende draagarmrubbers aan de voorzijde, slechte radio-ontvangst en matige lichtopbrengst van de Xenon Plus-lampen veelvoorkomende klachten. Bovendien hebben raamlijsten en wielnaven last van corrosie. E-Trons hebben soms last van vastzittende laadstekkers, maar dit is eenvoudig op te lossen; zie hiervoor de handleiding van de auto. Vroege e-trons waren storingsgevoelig, maar vaak is dat met updates verholpen.

Prijzen

Prijzen lopen van zo'n 14.000 tot een kleine 50.000 euro, waarbij auto's met bijtellingsvoordeel over het algemeen het duurst zijn. Bijtelling is overigens over te nemen als je zakelijk rijdt, tot maximaal vijf jaar na de eerste tenaamstelling. Bekijk de review hieronder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam