Oud vs. Nieuw: Porsche 911

Porsche 911 Hier worden we hebberig van: twee prachtige Porsches achter elkaar geparkeerd. Stel nu eens dat je mocht kiezen. Ga je dan voor oud of voor nieuw? “Saai hoor, een Porsche 911 blijft altijd maar hetzelfde…”, hoor je sommigen klagen. Anderen vinden het juist tof dat elke nieuwe editie weer een evolutie van de oer-negen-elf is. En dat er heus iets veranderd is, moge inmiddels wel duidelijk zijn. Kijk alleen al naar deze plaat…

Klassiek

Links een 911 van eind jaren ’60 in het oranje: de modekleur van die tijd. Zo heeft Porsche ‘m origineel bedoeld. Met de geur van benzine en een bulderend orkest van authentieke geluiden tijdens elke rit. Een Porsche 911 uit de eerste generatie vind je vanaf ongeveer 20.000 euro op Marktplaats.

Modern

Rechts zien we een ’11-je’ uit de voorlaatste generatie (997). Deze heeft veel meer pk’s, een meer gecultiveerd rijgedrag en allerlei knopjes en features die de rijbeleving iets extra’s geven. Een Porsche 911 van zo’n drie tot acht jaar oud: op Marktplaats beginnen de prijzen rond de 40 mille.

Het dilemma

Okee. Even los van het feit dat de nieuwe twee keer zoveel kost: welke wil jij het liefst? Ga je voor nieuw en maximaal snel of ga je voor klassiek en zeldzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam