Aankooptips occasions: Renault Twingo (2007-2014)

Voeg 'Twist', 'Swing' en 'Tango' samen en je krijgt 'Twingo', Renaults succesvolle kleinste. De eerste generatie liep erg lang en was erg populair, mede door zijn bijzondere styling. Deze (volgende) generatie is een stuk behoudender ontworpen, maar nog steeds aantrekkelijk gestyled. De speelsheid moest behouden blijven en dat is met de sportieve Gordini-versie zeker het geval. Ook in minder sportieve uitvoeringen is het aanbod in gebruikte exemplaren enorm en verblijd je jezelf met een relatief betaal- en betrouwbare petite voiture. ----- Bekijk de Renault Twingo occasions op Marktplaats. -----

Aandachtspunten

Er zijn ook verschillende potentiële problemen om bij stil te staan. Zo heeft deze Twingo nog wel eens last van elektronische storingen die vervolgens spontaan weer overgaan. Helaas zijn deze storingen meestal niet permanent te voorkomen of verhelpen. Verder zijn de diesels lawaaiig en zijn de brandstofpompen en turbo’s hiervan specifieke zwakke plekken. Tenslotte was er in 2009 een terugroepactie betreffende de voorstoelen. Door een gebroken veer kon de stoel tijdens het rijden gaan schuiven.

Tweedehands Renault Twingo

Op Marktplaats zijn ruim 1.200 tweedehands exemplaren van deze generatie van de Renault Twingo te vinden. Bijna 13% heeft een dieselmotor en slechts 1,5% beschikt over een automatische versnellingsbak. Maar liefst 80% van het aanbod heeft de 75 pk sterke 1.2 motor. Echt luxe zaken zoals schuifdaken, navigatiesystemen, parkeersensoren en lederen bekleding zijn zeldzaam. Prijzen beginnen rond de 2.500 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam