Tweedehands sportauto geeft meest bereikbare kick

De vol met testapparatuur gehangen Ford Focus ST aan het werk.
Goed nieuws voor rijders van een sportauto. Uit onderzoek dat Ford heeft laten uitvoeren blijkt dat de kickmomenten van het rijden in een sportauto ons fysieke en emotionele welzijn een boost geven. Om dit uit te zoeken heeft een team van neurowetenschappers en ontwerpers van een Ford Focus ST een rijdend laboratorium gemaakt. De onderzoekers sloten proefpersonen aan op geavanceerde medische en ICT-apparatuur om tijdens het rijden kickmomenten te meten. Deze resultaten vergeleek het team met zitten in een achtbaan, kijken naar een aflevering van Game of Thrones en een voetbalwedstrijd, zoenen met een geliefde, winkelen en een intensieve salsadansles. ------- Lees hier meer over sportauto's -------

Meeste kicks in achtbaan en sportauto

Verbazingwekkend genoeg werden tijdens het zoenen en de dansles helemaal geen kickmomenten gemeten. De apparatuur sloeg echter wel uit als de proefpersonen keken naar een voetbalwedstrijd of een aflevering van Game of Thrones (1,5 kicks), onder het winkelen (1,7 kicks), tijdens het rijden met de Focus ST (2,1 kicks) en de rit in de achtbaan (3 kicks). Deze laatste ervaring is echter niet op afroep beschikbaar, waarmee de sportauto volgens Ford de meest toegankelijke manier is om ons welbevinden te verhogen. Daarom doken we in Marktplaats om in verschillende prijsklassen enkele tweedehands sportauto's te zoeken. Alles voor je fysieke en emotionele gezondheid nietwaar?

Ford Focus ST

Omdat Ford het onderzoek heeft laten uitvoeren in een Focus ST mag een hot hatch in dit rijtje niet ontbreken. Hiervoor kun je uiteraard ook 'Volkswagen Golf GTI', 'Renault Sport Clio' of 'Honda Civic Type-R' invullen. In ieder geval worden rotondes – met 200 pk onder je kont, vastgepakt door sportstoelen en met een pook onder handbereik – ineens wél leuk.

Nissan 350Z Roadster

313 pk op de achterwielen, een handbak en een open dak. Wat wil je voor ultieme rijkicks nog meer? En met deze dakloze 350Z ben je ook nog eens veel exclusiever onderweg dan met een Ferrari voor een fractie van de prijs van de Italiaan.

BMW M3

De prestaties van een Porsche 911 met het comfort, de ruimte en het gebruiksgemak van een gezinsauto, dat is in een notendop de BMW M3. Kies er een uit de vele generaties. Ook verkrijgbaar als coupé of cabriolet.

Dodge Viper 9.0 RT/10

Zijn zes of zelfs acht cilinders niet genoeg voor je, dan weet de Dodge Viper RT/10 je misschien te bekoren. Zijn 8,0 liter V10 met bijna 400 pk is beyond de spieren van muscle cars. Wat wil je ook, met een door Lamborghini aangepaste bedrijfsautomotor.

Aston Martin V8 Vantage

De Britse tegenhanger van de aloude 911 verwent zijn inzittenden met een weldaad aan leer. Dankzij allerhande elektronische snufjes waan je je bovendien James Bond in de polder.

Lamborghini Gallardo Spyder

Je hebt net met cryptovaluta je eerste ton verdiend, maar wil niet gaan voor de ietwat obligate rode Ferrari? Dan is deze Lamborghini Gallardo Spyder misschien de ideale manier om dit heuglijke feit te vieren. 550 pk uit een superauto V10 met een open dak. Daarvan slaat iedere kick-o-meter op hol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam