Offroad: durf jij de uitdaging aan?

Heb je ook genoeg van die keurig geasfalteerde snelwegen, die je heel doeltreffend van A naar B brengen maar weinig echt rijplezier bieden? Sta je liever niet voortdurend met half Nederland in de file, starend naar de bumper van je voorganger? Stap dan in een terreinauto of SUV en zoek het avontuur op! Ga van de gebaande paden af en voel je auto in gevecht gaan met het terrein en er tegelijkertijd één mee worden. Op wegen waar je navigatie de weg kwijt raakt, vind jij jezelf terug. Een echte 4x4 is natuurlijk het mooiste wat er is als het op het serieuze terreinwerk aankomt, maar als dit nog een stap te ver is, kan het ook iets ‘veiliger’....

SUV’s en crossovers

Robuuste SUV’s en crossovers zijn tegenwoordig razend populair voor normaal, dagelijks gebruik. Maar hoewel de meeste mensen deze auto’s voornamelijk zullen kopen vanwege hun stoere verschijning - en wellicht de hoge zitpositie – kunnen deze modellen op onverharde wegen best nog meerwaarde bieden, zelfs zonder vierwielaandrijving. Dit ondervond Wouter Karssen van Autoblog toen hij de vorige generatie Kia Sportage aan de tand voelde.

Aankooptip: tweedehands Kia Sportage

De hoge zit, het stoere uiterlijk en de praktische eigenschappen zijn enkele redenen waarom de Kia Sportage populair werd in Nederland. De meeste hebben een 1.6 benzinemotor met een handgeschakelde versnellingsbak, maar de Sportage werd ook geleverd met een krachtigere 2.0 benzine- of dieselmotor. Vierwielaandrijving was ook een optie, al koos slechts een heel klein deel van de Nederlandse kopers daarvoor. Er zijn al tweedehands exemplaren te vinden vanaf 13.500 euro en die prijs loopt rap op voor recente modellen. Bekijk hieronder de uitgebreide review:

Tijd voor actie?

Begint het bij jou nu ook te kriebelen en was je al ‘in de markt’ voor een nieuwe auto? Zet dan je eigen auto te koop en profiteer van het steeds groter wordende aanbod aan 4WD’s, SUV’s en crossovers op Marktplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam