Aankooptips occasions: Volkswagen Passat CC

Net toen we een beetje gewend waren aan het concept CC, CoupéCabriolet, kwam Volkswagen met de Passat CC. Daar kon het dak echter helemaal niet vanaf, in Wolfsburg betekende CC plotseling ComfortCoupé. De auto werd er niet minder fraai om, integendeel zelfs. De Passat CC moest het gat opvullen tussen de normale Passat en Volkswagens vlaggenschip, de Phaeton. Behalve de bijzondere lijnvoering werden daartoe ook de uitrusting en motorkeuze op een hoger plan gebracht. Om zijn aparte status in het gamma nog eens te benadrukken, vervalt de naam Passat bij de facelift van 2012 en gaat dit sportief gelijnde model verder door het leven als Volkswagen CC. --------- Bekijk alle Volkswagen Passat CC occasions op Marktplaats ---------

Aandachtspunten

Het dual mass vliegwiel bij handbakken gaat niet altijd even lang mee. Een trillende koppeling bij het schakelen kan een teken zijn dat-ie zijn beste tijd gehad heeft. Ook kunnen de koppelingsplaten van de DSG-bak al rond 100.000 km zijn versleten. Vervolgens komt de elektrisch bediende parkeerrem niet altijd goed los. Ook zijn er verstuiverproblemen bij de Siemens-inspuiting bij de 170 pk TDI-motor. Als je hiermee te lang doorrijdt heb je kans dat je het motorblok voortijdig moet afschrijven.

Tweedehands Volkswagen Passat CC

Op Marktplaats staan momenteel 90 exemplaren van de Passat CC te koop. Een kleine 40% daarvan heeft een dieselmotor en ongeveer net zoveel CC's beschikken over een automatische versnellingsbak. Zo'n 80% heeft een ingebouwd navigatiesysteem en een derde van het aanbod heeft een panoramadak. Prijzen beginnen rond de 10.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam