Origineel of hernieuwd: VW-variaties

Autofabrikanten blijven het doen: een ouder model aanbieden als compleet nieuw onder een ander merk. We zetten er een paar op een rij. Vandaag enkele variaties op bestaande thema’s van de Volkswagen Groep…

Luxe Passat uit Tsjechië

Openingsfoto Onlangs heeft Skoda alweer de derde generatie Superb onthuld. Hij biedt veel luxe en ruimte voor een bescheiden prijs. Wist je ook dat de eerste generatie Superb eigenlijk een verlengde Volkswagen Passat is? Het Volkswagen-model was er al in 1996 en pas zes jaar later brachten de Tsjechen het extra lange en extra luxe exemplaar op de markt. Voor een vriendelijke prijs, dat dan weer wel.
Passat

Is dit nu een typisch Duitse of een typisch Tsjechische achterkant?

De tweede generatie Skoda Superb is opnieuw gebaseerd op een bodemplaat die binnen het concern ook voor de Passat en de Passat CC wordt gebruikt. De carrosserie is wel een eigen design van Skoda. Het model lijkt dan ook helemaal niet op de Volkswagen Passat. Die laatste werd afgelopen najaar afgelost door een compleet nieuw model, terwijl ook de nieuwe Superb deze zomer bij de dealers komt binnen rollen. Inderdaad, beide op dezelfde technische basis.

Seat Exeo en Audi A4

Openingsfoto Ook Seat - net als Skoda en Audi onderdeel van de VW-groep - speelt wel eens leentjebuur… Een tweedehands Audi A4 is geen straf om in te rijden. Waarom dan geen nieuwe auto maken op basis van de vorige generatie A4, moet Seat gedacht hebben. Het Spaanse merk bracht in 2009 de Seat Exeo op de Markt. Technisch is de nieuwe vrijwel identiek aan de tweede generatie Audi A4. Die werd in 2007 opgevolgd door de huidige. De Seat Exeo was er als sedan en stationwagon. De cabrio op basis van de Audi A4 verscheen (helaas) niet in Seat-trim. Het succes van de luxe Spanjaard bleef beperkt. Hebben we dan toch liever een tweedehands Audi A4 in plaats van een nieuwe Exeo?
Audi A4

Okee, nu kiezen: een Audi A4 of een (nieuwere) Seat Exeo?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam