4 ideale wintersport occasions voor minder dan 10.000 euro

De ideale tweedehands wintersportauto heeft uiteraard vierwielaandrijving. Deze optimale aandrijfvorm komt echter in vele gedaanten. We stellen er enkele voor. ---------- Klik hier voor alle wintersport occasions - en meer - op Marktplaats. ----------

Toyota RAV4 (2002)

Toyota bouwt deze compacte SUV al vanaf 1994. Daardoor zijn Toyota RAV4 occasions in vele prijsklassen te vinden. Het hier afgebeelde exemplaar betreft de tweede generatie die Toyota in 2000 heeft geïntroduceerd. Dit is een voorbeeld van de korte driedeurs versie, maar de Japanners hadden ook een vijfdeurs RAV4 met lange wielbasis. Iedere wintersportfamilie kan dus zijn ideale RAV4 uitzoeken. Het motorenaanbod bestaat uit benzine- en dieselversies, dus zowel kilometervreters als mensen die alleen deze grote wintertrip maken kunnen bij de RAV4 terecht.

Seat Leon 2.8 V6 Cupra 4WD (2002)

Wie liever met een lager zwaartepunt onderweg is, maar niet voor de vrij obligate Audi met Quattro-aandrijving wil gaan, kan bij Seat terecht voor de Cupra 4WD (zie ook openingsfoto). Seat introduceerde zijn Spaanse Volkswagen Golf in 1999. De Leon was tevens de hatchback-versie van de Seat Toledo, maar het model leent ook veel onderdelen van de Volkswagen Golf IV/Volkswagen Bora en de Audi A3 (en zelfs een beetje van de Audi TT en de New Beetle). De Cupra was een sportieve uitvoering wat in dit geval nog eens versterkt wordt door de motorisering: de 2.8 V6 levert op een heerlijke manier zijn 204 pk aan de vier wielen. Naast Seat en Audi zijn er trouwens meer merken die vierwielaandrijving in de loop der tijd in hun hatchbacks, sedans en stationwagons zijn gaan toepassen. Voorbeelden zijn BMW, Volkswagen, Skoda en Mercedes. Gek genoeg zijn de Franse merken vrijwel weg gebleven van integrale aandrijving in klassieke carrosserievormen.

Subaru Legacy Touring (2010)

Een merk dat juist alleen nog maar personenauto's met vierwielaandrijving maakt is Subaru. Vanwege de hoeveelheid grip zijn deze auto's van oudsher in trek bij mensen die bijvoorbeeld met een caravan op pad willen. Deze tweedehands Subaru Legacy is alweer van de vijfde generatie. Toch was het pas de tweede Legacy met een diesel (in boxer-vorm uniek in de wereld), want het model is er al vanaf 1989. De Legacy komt uit pechstatistieken vaak als een van de meest betrouwbare automodellen naar voren. Het is daarom een goed idee om deze occasions bij een zoektocht naar een andere auto mee te nemen.

Land Rover Range Rover (1999)

Wie als een koning over de Autobahn naar het oosten wil rijden, kan bij Land Rover terecht. De aloude Range Rover is er weliswaar al sinds 1970, maar omdat de Engelsen ontwikkelingsgeld lange tijd kennelijk liever in eigen zak hielden, betreft het hier pas de tweede generatie. Zeg je Range Rover, dan zeg je luxe en dikke motoren gecombineerd met uitstekende terreineigenschappen. Denk een interieur met een overdaad aan leer en wortelnotenhout, elektrische bediening van allerhande zaken en klimaatcontrole. De 4.0 V8 van dit exemplaar zorgt daarnaast voor de nodige dynamiek, maar wel tegen een prijs: 15 l/100 km minimaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam