Winter? Cabrio kopen!

Mini Cooper Cabrio

Mini Cooper Cabrio

Heb je ook last van een herfstdipje en kijk je op tegen de aankomende winterse maanden? Laat de zomerse voorpret dan alvast beginnen en koop een cabriolet!

Winterprijzen

Of autohandelaren die adverteren met ‘winterprijzen’, echt een smak geld van de vraagprijs af doen valt te betwijfelen. Aangezien er feitelijk minder cabrio’s worden verkocht in de winter heb je als koper wel een betere onderhandelingspositie.

Stalling

Er is nog andere, belangrijke reden te noemen om nu te kopen. Veel particuliere eigenaren weten niet zeker of ze hun dakloze hobby voortzetten in de winter, stalling willen betalen en dus zetten ze hun bolide te koop. Ok. Je bent over de streep. Die dertiende maand gaat naar een cabrio. Maar wat is dan een goede keuze?

500-1500

Jij hebt nog wat geld in een sok gevonden, maar rijdt niet dagelijks. Het liefst zo zuinig mogelijk want je gaat al je reserves uitgegeven. Dan kan je voor een Volkswagen Golf 1 of 3, een Peugeot 306 of Renault Megane gaan. Ga voor cult en zoek een roestvrije Peugeot 205 1.6 CTI. Een auto die je voor weinig geld op de weg kunt houden, de sloperijen liggen immers vol met onderdelen. De 1.6 is betrouwbaar, zuinig en redelijk vlot. Koop er voor zekerheid een rolletje duct tape bij, want voor deze prijzen wil het dak nog wel eens lekken.

2000-4000

Jij rijdt waarschijnlijks dagelijks naar je werk, door weer en wind. Met dit budget koop je uiteraard weer de usual suspects, van Volkswagen Golf 4 tot Peugeot 206 CC. Dus je zoekt een Saab (op lpg). De betrouwbare blokken rijden op het goedkope vloeibare goedje gemakkelijk 4 ton. Als je minder geeft om veel ruimte, kijk dan naar een Mercedes SLK. De SLK heeft dan wel het imago van een nichterige kappersauto, je rijdt toch een dikke ster die zelfs geleverd is met een metalen klapdak. Dat scheelt weer warmteverlies bij min tien.

5000-10000

Jij hebt dit jaar geen last van de crisis en gaat met je dikke dertiende maand jezelf eens flink verwennen. Het liefst met een tweedehands Audi A4 (drugsdealer), BMW 325 of 330 (drugsdealer) of Mini Cooper (kappersauto).

Dus wat blijft er over?

Hij staat al jaren onderaan bij Top Gear op de ‘cool wall’: de Audi TT. Hij lijkt op een Volkswagen New Beetle met een unibrow, maar je rijdt wel een fijne audi. Net als je baas.

15000-25000

Jij wilt lol aan je auto beleven. Je kan dan natuurlijk, heel origineel een M3 cabrio kopen, een Porsche Boxter of een prachtige Jag die al kapot is als het eenmaal zomer is. Voor hen die onderaan het budget staan en van hard gaan houden: een Honda S2000. Tuurlijk, het heeft niet de luxe van een Duitser. Maar dat ben je snel vergeten als de toerenbegrenzer pas bij 9000 rpm ingrijpt. En als je die hinderlijke wind niet de hele tijd wilt horen? Juist, dat los je op met het achtcilinder gebrul van een Ford Mustang. Kunnen je vrienden ook mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam