5 boos kijkende auto’s

Ligt het aan mij, of gaan auto’s steeds bozer kijken? Werd de wereld vroeger bevolkt door blije eitjes als de Kever en de Fiat 500; tegenwoordig lijkt het sentiment steeds meer richting boosaardig te gaan. Op zich is het makkelijk te verklaren waar deze trend vandaan komt. Boos ligt namelijk dicht bij agressief. En agressief ligt dicht bij sportief. En waar sportief vroeger synoniem was voor breed en laag, is het accent nu verschoven naar gemeen ogende koplampen. Snapt u het nog? Kijk maar eens mee naar deze voorbeelden.

BMW 3-serie

bmw-3serie De BMW 3-serie lijkt altijd met het verkeerde been uit bed gestapt, en let vooral ook op die snuivende neusgaten. Als je deze kooivechter uit Beieren in je achteruitkijkspiegel ziet opdoemen, dan maak je graag ruimte. Overigens is de 3-serie lang niet altijd zo boos geweest. De eerste generatie van 1975 had meer weg van een spichterige puber die zichzelf heel wat vindt.
bmw-e21-1975

Beugelbekkie.

Peugeot 505

Is deze designstijl alleen iets van de van laatste jaren? Nee, er waren ook vroeger al merken die kozen voor de agressieve look, bewust of onbewust. En daar hoef je helemaal niet voor naar de musclecars uit Amerika. Want in Frankrijk rolde in 1979 de Peugeot 505 van de band, u weet wel, de auto waar onze vaders in reden. Heel goed ging het niet met Peugeot eind jaren zeventig - het bedrijf had net Citroën en Chrysler overgenomen met hulp van de Franse regering - en het zou nog tot de introductie van de 205 in 1983 duren totdat de verkopen van PSA weer enigszins op peil waren. Dat chagrijn zie je goed terug in de neus van de 505.
brrr…

brrr…

Volkswagen Passat

Het boos kijken lijkt overigens vooral een Duits dingetje. Naast BMW worden ook de auto’s van Volkswagen steeds kwader. Voorbij is de tijd dat Herbie met z’n vrolijke fratsen het imago van de autogigant bepaalde. Kijk maar eens naar de blik in de ogen van de Passat, VW’s meest populaire gezinswagen. volkswagen passat

Audi S3

En wat te denken van de Audi S3?
‘Are you talking to me?’

‘Are you talking to me?’

Lamborghini

huracan Misschien wel de ultieme booskijker is de Lamborghini Huracán. Die kijkt zo vuil dat ik ‘m bijna niet in dit rijtje durfde op te nemen. De Lambo is er een in een rijke traditie van bad guys, maar de eerste poging om een monster op de weg te toveren stierf in schoonheid. Hoewel ‘schoonheid’, daar zijn de meningen nog altijd over verdeeld.
Een auto waar Kermit de kikker zich zeker goed bij zou voelen.

Een auto waar Kermit de kikker zich zeker goed bij zou voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam