Gouden tip voor gezinsuitbreiders: de EasyBase

EasyBase

EasyBase

Voor alle toekomstige vaders en moeders die zich over de oneindige checklist voor hun kleintje gaan buigen: probeer eens wat minder tijd te steken in de perfecte commode, het meest verantwoorde ledikantje, of alle zalfjes, dekentjes en verzorgingsattributen die geordend in de kast dienen te liggen. Natuurlijk, dit is allemaal belangrijk, maar er is bijna geen ander item waar u zoveel plezier aan zult beleven als een EasyBase. “Een easy wat?” Toegegeven, het is niet het eerste waar je aan denkt bij een babyuitzet, en op zichzelf heb je er niets aan: het is een onderstel dat in combinatie met een autostoeltje gebruikt moet worden. Ja, het hulpstuk is ongeveer net zo duur als het stoeltje zelf, maar de portemonnee kan met een gerust hart getrokken worden. Met de EasyBase kan het stoeltje namelijk muurvast, razendsnel en kinderlijk eenvoudig geplaatst worden. En het is ook nog eens dé oplossing voor bezitters van oude(re) occasions.

Van prinsessenkast naar onderstel

In huize Rietvink ging het niet veel anders dan in andere groeiende gezinnen. Toen begin 2013 duidelijk werd dat een slordige acht maanden later een kleine dame de boel zou gaan opschudden, werden de nodige maatregelen getroffen. De thuisbioscoop – volgens papa het pronkstuk van de woning – werd omgetoverd tot halve kinderkamer (er mochten nog wat dvd's blijven staan), compleet met roze prinsessenkast en kleurrijke commode. In woon- en slaapkamer kwamen een schattige wieg en box te staan, en uiteraard werd ook nog het verplichte en onmisbare autostoeltje aangeschaft. Even later volgde de aankoop van, zo bleek al snel, de uitvinding van de eeuw: het EasyBase-onderstel.

Toch je fix met de EasyBase

De EasyBase werd min of meer bij toeval aangeschaft. Enkele dagen na ontvangst van de CabrioFix – een voordelig geprijsd autostoeltje van Maxi-Cosi – kwam ik er na wat research achter dat niet alle stoeltjes gelijk geschapen zijn. Zo heeft de CabrioFix een acceptabele veiligheidsscore in botstesten, maar er zijn betere stoeltjes. Tenzij het ding gecombineerd wordt met een EasyFix-onderstel; dan wordt de CabrioFix opeens een topper op het gebied van veiligheid. De EasyFix, een solide kunststof basis waar de Maxi-Cosi eenvoudig opgeklikt kan worden, kan met grijphaken rotsvast in de rugleuning van de achterbank bevestigd worden, middels het zogenaamde Isofix-bevestigingssysteem. Het probleem is alleen dat niet alle auto's zijn uitgerust met Isofix-bevestigingspunten. Als je een auto hebt van vóór 2006 dan is de kans groot dat een EasyFix-onderstel gewoon geen optie is, zoals bij de Ford Focus uit 2004 van ondergetekende. Einde verhaal dus en maar weer gaan knoeien met de autogordel? Niet helemaal. Tot mijn vreugde ontdekte ik namelijk dat er een alternatief is voor de Isofix-gemankeerde autobezitters onder ons: de EasyBase, een zelfde soort onderstel als de EasyFix, maar dan met een bevestiging via de normale driepunts-autogordel. Je bent iets langer bezig met het stevig vastmaken van het onderstel, maar na een beetje fanatiek insnoeren is ook de EasyBase nauwelijks in beweging te krijgen.

Lachen in de regen

Eenmaal op zijn plek is het genieten geblazen met de veilige, maar vooral erg gebruiksvriendelijke EasyBase. Je hoeft niet te worstelen met de autogordel of het autostoeltje zelf: het is simpelweg een kwestie van aandrukken en wachten op de klik. Dan nog even naar de groen wordende indicator kijken om te controleren of hij echt vastzit, en je kunt vertrekken. Ideaal als je haast hebt, in de regen staat, of als je je op een krappe parkeerplek bevindt. Het is ook gewoon handig om zonder gefrunnik je slapende kind met stoeltje en al uit de auto te kunnen plukken en naar binnen te kunnen dragen of op de combiwagen te kunnen zetten. Erg leuk is de verbaasde blik van afscheid nemende grootouders, wanneer ze meelopen naar de auto en merken dat het gaspedaal al wel heel snel ingedrukt kan worden. Normaal gesproken kunnen opa en oma hun kleinkind nog uitgebreid uitzwaaien of nog even tegen het hummeltje brabbelen, maar dat is verleden tijd met de EasyBase. “Oh, ze zit al!? Nou, eh, tot snel dan weer hè!”. En weg is de kleine spruit. Niet voor iedereen een voordeel dus.  
EasyBase

EasyBase

Klikken en gaan

Een 'click and go'-systeem wordt de EasyBase ook wel genoemd, en je hebt ze voor verschillende merken. Ik kwam toevallig bij Maxi Cosi terecht, maar alternatieven van andere merken (zoals bijvoorbeeld de Baby-Safe Belted Base van Römer, die ik later nog tegenkwam) zijn ongetwijfeld  net zo'n geslaagde aanvulling op de baby-uitzet. Er is in ieder geval een grote kans dat je nooit meer zonder wilt. Nu nog een 'click and change'- en een 'click and sleep'-systeem, waarmee je kindje in luttele seconden verschoond wordt en in slaap valt, en we zijn helemaal klaar. We blijven dromen...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam