Top 5 overbodige auto-opties

Renault rust haar concept, de Kwid, standaard uit met een drone. Het vliegapparaat verkent de route voor je en bepaalt zodoende de snelste weg naar de eindbestemming. Is dit een blik op de toekomst of weer een nutteloze, overbodige functie op de automobiel? Daarom hieronder een top 5 overbodige auto-opties tot nu toe. Uiteraard en wederom volledig bediscussieerbaar, dus plaats zeker jouw meest overbodige optie in de comments.

5. Het bloempotje van de New Beetle.

De New Beetle is één en al nostalgie. Toegegeven, het blijft een hip wagentje. Maar in de volgende optie is Volkswagen wat mij betreft te ver gegaan in hun retrostyling: Het bloempotje op het dashboard. Hij is vooral heel erg plastic, sullig en je gaat ‘em echt geen water geven. Daarmee kom ik meteen op de vierde overbodige optie.

4. Toyota waterglas-rustig-rijden-app

Rijd je een Toyota hybride, dan kan je nu een app op je telefoon downloaden die je rijgedrag meet. Aan het einde van de rit berekent de app fictief hoeveel water je hebt gemorst uit een virtueel waterglas. Dat zou een indicatie moeten geven over je rijstijl en hoeveel brandstof je had kunnen besparen. Aangezien het vasthouden van een telefoon tijdens het autorijden een misdrijf is in Nederland, lijkt dit een nutteloze toevoeging van Toyota.

3. Stuurverwarming

In de jaren zeventig was het schapenbontje om het stuurwiel rete-populair. En lekker warm in de winter. Wellicht dat dit autofabrikanten zoals Opel, Mercedes, Audi en BMW aan het denken heeft gezet. Zolang je niet woont en werkt rond de poolcirkel lijkt me stuurverwarming niet echt noodzakelijk.

2. Open-o-meter Mini Cabrio

Dit is het meest vreemde metertje dat ik ooit in een auto heb gezien. Mini levert de open-o-meter als optie op de cabrio na 2009. Dit is een indicator geplaatst naast de grote toerenteller, die aangeeft hoe lang het cabriodak heeft open gestaan. Hiermee strooit de fabrikant zout-in-de-open-wonden, want het geeft een exacte indicatie hoeveel je gemist hebt in ons troosteloze Nederlandse klimaat.

1. Dakhemel-handgreep bestuurderskant

Dit is met stip echt de meest stupide optie die al decennia op sommige auto’s geleverd wordt. Ik heb zelf nog nooit de behoefte gehad om een handgreep te pakken terwijl ik achter het stuur zat. Mocht jij dat wel hebben kan je voortaan beter je stuur vastpakken en je op de weg concentreren. Voor je eigen veiligheid, en die van anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam