De beste nieuwe en tweedehands auto’s van 2014 – deel 1

Het begin van een nieuw jaar biedt een uitstekende gelegenheid om terug te kijken. Dit waren volgens de Consumentenbond in 2014 de beste nieuwe en gebruikte auto's. Hier publiceerden we al de resultaten van een onderzoek naar nieuwe auto's. Begin december vertelden we welke occasions je het beste kon aanschaffen. Omdat je als potentiële autokoper niet genoeg geïnformeerd kunt zijn, kun je nu lezen wat de beste nieuwe en tweedehands auto's van de afgelopen tien jaar zijn.

Betrouwbaarheid

De Consumentenbond heeft onder bezitters van auto's enquêtes afgenomen over de betrouwbaarheid. Respondenten vulden de problemen in die zij in 2013 en 2014 met hun auto's zijn tegengekomen. Het onderzoek richtte zich op modellen tot tien jaar oud, waardoor sommige alleen nog te koop zijn als occasion. Waar nodig vermelden we met behulp van de bouwjaren om welke modelgeneratie het gaat.

Rapportcijfer

De resultaten zijn opgesplitst naar autoklasse en beoordeeld met een rapportcijfer. Dit is afgeleid uit een aantal criteria waaronder het percentage auto's dat niet verder kon rijden, het percentage dat direct voor een reparatie naar de garage moest en het percentage dat weliswaar een mankement vertoonde, maar waarvoor onmiddellijke reparatie niet noodzakelijk was. Over de hele linie genomen scoren Japanse auto's het best, op enige afstand gevolgd door Duitse merken en hier en daar een Zweed. Wij publiceren de top 3 van verschillende autocategorieën. Het complete onderzoek is te raadplegen in de Autogids 2015 van de Consumentenbond die nu in de winkels ligt.   Stadsauto's wk 01 VW Up
Rapportcijfer % Kon niet verder % Direct naar garage % Reparatie kon wachten
Volkswagen Up! 8,9 2 2 14
Fiat Panda (11-nu) 8,9 1 2 17
Suzuki Alto (09-nu) 8,8 3 3 12
  Compacte klasse wk 01 Toyo Yaris
Rapportcijfer % Kon niet verder % Direct naar garage % Reparatie kon wachten
Toyota Yaris (11-nu) 9,3 1 1 9
Mazda 2 (08-nu) 9,2 1 3 10
Daihatsu Sirion 2 9,1 2 1 11
In deel 2 de laatste resultaten van dit onderzoek met de beste auto's uit onder meer de middenklasse, MPV's en SUV's.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam