Zoektips tweedehands auto’s: beter zoeken, sneller vinden

Met een wisselend aanbod van occasions en dagelijks zo'n 6.000 nieuw geplaatste voertuigen (ook nieuwe auto's) is Marktplaats dé plek om een andere auto te zoeken. Maar hoe vind je in die enorme hooiberg de juiste speld? Met een dergelijk groot aanbod vergemakkelijk je de speurtocht door zo concreet mogelijk te zoeken. Op de openingspagina van Marktplaats Auto's kun je naast merk, model en prijs onder meer het bouwjaar, de kilometerstand en de gewenste brandstofsoort ingeven.

Uitgebreid zoeken

Nog handiger is de doorklikoptie 'Uitgebreid zoeken', onderaan in het zoekmenu van Marktplaats Auto's. Met tal van specificaties kun je op die volgende pagina het zoekresultaat verkleinen tot de auto's daarin precies de eigenschappen hebben die je zoekt. Overigens is deze functionaliteit ook aanwezig op de pagina's met zoekresultaten.
Met de optie 'Uitgebreid zoeken' kun je je zoektocht vergaand specificeren, zodat je een kleiner, meer overzichtelijk zoekresultaat verkrijgt. Linksonder kun je zoektermen ingeven.

Met de optie 'Uitgebreid zoeken' kun je je zoektocht vergaand specificeren, zodat je een kleiner, meer overzichtelijk zoekresultaat verkrijgt. Linksonder kun je zoektermen ingeven.

Kleur, motorinhoud en versnellingsbak

Uiteraard kun je de kleur specificeren, maar ook het aanvinken van de motorinhoud kan handig zijn als je daar een specifieke voorkeur voor hebt. En de versnellingsbak? Ook daarop kun je selecteren door te kiezen voor 'Automaat' of 'Handgeschakeld'.

Carrosserie

Bij 'Carrosserie' kun je de gezochte carrosserievorm selecteren. Moet het persé een sedan zijn, dan vink je die aan. Wil je van je levensdagen niet gezien worden in een MPV, dan kies je voor de andere carrosserievarianten. Enkele andere categorieën zijn de hatchback, de cabrio en de SUV. Het zoekresultaat kun bovendien nog verder specificeren door het aantal portieren en het aantal stoelen/zitplaatsen aan te vinken.

Zekerheden

Op de hoofdpagina van Marktplaats Auto's kun je ook diverse zekerheden aanvinken. Koop je liever van een bedrijf of van een particulier? Wil je een auto met of juist zonder garantie? En als je apk belangrijk vindt, kun je aanvinken of je een auto zoekt met een keuring die nog zes of twaalf maanden geldig is.

Afstand

De optie 'Afstand' maakt het mogelijk om te kijken naar occasions binnen een bepaalde straal van jouw postcode. Handig als je van tevoren al weet dat je voor de nieuw aan te schaffen auto niet het hele land wilt doorkruisen.

Zoektermen

Handig is tenslotte ook de mogelijkheid om onder in de linkerkolom een zoekterm in te tikken. Hiermee kun je zoeken naar eigenschappen die je belangrijk vindt, maar die in de andere zoekmogelijkheden niet aan bod zijn gekomen. Bijvoorbeeld een specifieke modelgeneratie (Volkswagen Passat B5), een bepaald uitrustingsniveau (Highline) of een specifiek kenmerk (trekhaak, airco, ESP).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam