Volkswagen Golf populairste occasion van 2016

Deze week heeft VWE Trendweb het occasion jaaroverzicht 2016 gepubliceerd. Volkswagen is het meest verkochte merk en daarmee is de Golf weinig verrassend het meest verkochte model. Naast de populariteit van occasions is de import van tweedehands auto's opnieuw verder toegenomen. Zowel het percentage occasions dat via autobedrijven (+ 4,5%) een andere eigenaar vond als het aantal tweedehands auto's dat via particulieren onderling (+2,2%) van eigenaar wisselde is gegroeid. In totaal vonden afgelopen jaar bijna 1,8 miljoen occasions een nieuwe eigenaar. Oorzaken zijn de toenemende economische groei en een verschuiving van het aantal particulieren dat in plaats van een nieuwe auto een occasion koopt. In onderstaande tabel zijn alleen de verkopen van autobedrijven aan particulieren (B2C) vermeld, omdat deze als enige worden bijgehouden. Op Fiat na zijn van alle merken in de top 10 de occasionverkopen gegroeid. Verder hebben de nummers 2 en 3, Peugeot en Opel, vergeleken met vorig jaar stuivertje gewisseld.

Top 10 merken occasionverkopen (B2C)

top10occasionverkopen Tabel van VWE Trendweb

De meest verkochte modellen

In de top 6 van de verkopen per model bleef alles bij hetzelfde. Na de Golf volgt broertje Volkswagen Polo (die beide een aanzienlijke stijging lieten noteren), waarna de Opel Corsa, Opel Astra en Ford Focus de Duitse hegemonie bevestigen. Opvallend was verder dat de occasionverkoop van de Peugeot 308 meer dan verdubbelde. Andere sterke stijgers zijn de Renault Clio (+9,3%) en de Renault Mégane (+6,8%). wk-01-peugeot-308

Top 10 modellen occasionverkopen (B2C)

top10modellen Tabel van VWE Trendweb

Import groeit door

De populariteit van tweedehands auto's blijkt ook uit de import van occasions die voor de zoveelste keer op rij is toegenomen. In 2016 steeg dit zelfs met 20,1% tot 168.301 gebruikte personenauto's. Ook bij de importauto's gaan de Golf en de Polo fier aan kop, gevolgd door de Opel Corsa, de Toyota Yaris en de BMW 3-serie. ---- Klik hier om een tweedehands Volkswagen Golf te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam