Autonieuws van Jeep, Honda en Hyundai uit Detroit

De North American International Autoshow volle gang. We zetten het nieuws van Jeep, Honda en Hyundai op een rij. --------- Alle occasions van deze merken vind je op Marktplaats. ---------

Jeep Cherokee vernieuwd

Jeep heeft de vier jaar geleden gepresenteerde Cherokee flink vernieuwd (zie ook openingsfoto). Zowel het front als de achterkant zijn aangepakt, zodat de Amerikaan zijn laatste levensfase goed kan doorstaan. Voor is het door de boven elkaar geplaatste koplampen gedomineerde ontwerp vervangen door in één unit geïntegreerde verlichting. Daarbij is meteen ook de knik in de grille verdwenen. Achter zijn de lichten eveneens omhoog geplaatst en daarnaast is de kunststof bescherming rondom de Cherokee vergroot. Het geheel oogt stoerder en is door de aanpassingen nu meer in lijn met het familiegezicht van het Amerikaanse merk. Binnenin is de indeling hetzelfde gebleven, maar Jeep past nu voor het juiste blingbling-gehalte wel sierelementen in pianolak toe. Daarbij is de uitrusting nu uitgebreid met de nieuwste informatietechnologie, zodat de Cherokee ook op dit gebied weer mee kan. Jeep heeft in Detroit een nieuwe 2,0 liter twinturbo benzinemotor met 270 pk aangekondigd, maar of die ook bij ons in het programma komt is nog niet bekend. De nieuwe Jeep Cherokee komt in de loop van dit jaar op de markt.

Honda Insight

Honda haalde in Detroit het doek van de nieuwe Insight. Het hybridemodel is officieel weliswaar nog een prototype, maar het uiterlijk bevindt zich in een vergevorderd stadium, net zoals bij de onthulling van de nieuwe Honda Civic het geval was. We zien een uitgestrekte hatchback met een eleganter lijnenspel dan dat van zijn futuristisch vormgegeven voorganger. Die viel op door een hoge achterkant. De derde generatie Insight heeft een opvallende gelijkenis met de nieuwe Civic. De aandrijflijn bestaat uit een 1,5 liter benzinemotor, die als generator werkt, en een elektromotor. Exact dezelfde combinatie is al bekend uit de Honda CR-V Hybrid. Het nieuwe model komt in 2018 op de markt, maar of Honda daarbij ook ons land meeneemt, is nog niet bekend. Wie echter toch graag een hybride Honda wil rijden, kan op Marktplaats terecht. Daar staan meer dan 50 voorbeelden van voorgaande generaties Honda Insight occasions te koop.

Hyundai Veloster

Van de Cherokee, die zeker komt, gaan we via de 'misschien' Honda Insight naar de Hyundai Veloster, waarvan de tweede generatie zeker niet naar ons land komt. Voor wie weet dat de verkoop van Hyundai's flitsende coupé in Nederland slechts vier jaar duurde (tot 2014), zal dat geen verrassing zijn. Voor liefhebbers van de eigenzinnige coupé is het daarom wellicht goed om te weten dat op Marktplaats een vijftiental Hyundai Veloster occasions te koop staat. Eigenzinnig, omdat de Veloster aan de bestuurderskant één portier heeft, maar aan de passagierszijde twee. Daar is de handgreep van het achterportier slim weggewerkt in de c-stijl, waardoor je ook kijkend aan deze kant het coupégevoel hebt. Hierdoor biedt de Veloster aan één kant de voordelen van een vierdeurs auto, zoals het slepen met kinderen, hun zitjes en/of boodschappen. Het nieuwe model beschikt eveneens over deze bijzondere portierfilosofie. Bij het kijken naar de foto's valt op dat de eerste generatie optisch nog uitstekend mee kan met het nieuwe model.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam