Aankooptips occasions: Alfa Romeo Giulietta (2010 – heden)

Er werd lang uitgekeken naar de Alfa Romeo Giulietta, de opvolger van de 147. De looks stelden in ieder geval niet teleur. Prachtig, maar je zult het er ook mee moeten doen: buiten deze vijfdeurs hatchbackuitvoering zit er geen variatie in het modellengamma. Geen driedeurs, coupé of stationwagen. Gelukkig is het motorenaanbod een stuk uitgebreider met vermogens die uiteenlopen van 105 tot 235 heerlijke pk’s. Je hoort ons niet klagen. -------- Klik hier voor alle Alfa Romeo Giulietta occasions --------

Aandachtspunten

Een mooie auto, die Giulietta, waarin je ook ongetwijfeld met veel plezier zult rondrijden. Maar er zijn wel wat zaken om in je achterhoofd te houden als je overweegt er een te kopen. Zo zijn er bijvoorbeeld wat problemen met de remmen bekend. Deze lopen regelmatig aan, slijten hard en kunnen bijgeluiden produceren. De vroege Giulietta’s QV hebben regelmatig een defecte turbo. Ook is het olieverbruik aan de hoge kant, dus check het peil regelmatig. Kijk hierbij goed, want de peilstok is slecht afleesbaar. Tenslotte gaat de Multi-Air-unit van de motor nog wel eens stuk.

Tweedehands Alfa Romeo Giulietta

Er zijn een kleine 200 gebruikte Giulietta’s te vinden op Marktplaats, waarvan ongeveer 20% beschikt over een dieselmotor en een kwart voorzien is van een automatische versnellingsbak met dubbele koppeling (TCT). Daarnaast heeft meer dan de helft een navigatiesysteem en biedt circa een derde van de exemplaren de toekomstige eigenaar het genot van (half-)lederen bekleding. Prijzen beginnen rond de 6.000 euro. Kijk hier voor een auto bij jou in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam