Aankooptips occasions: Alfa Romeo GT (2004-2010)

Een betaalbare Gran Turismo met fraaie lijnen: what’s not to like? En dan is het ook nog een Alfa Romeo. In 2004 verscheen deze door Bertone ontworpen Alfa GT, gebouwd op hetzelfde platform als de 147 en 156. Het dashboard kwam in zijn geheel uit de 147, het moest inderdaad een beetje betaalbaar blijven. Dat lukte en er werd een sportief sturende 2+2 coupé neergezet die bovendien nog comfortabel was. Iedereen kon ermee overweg, ook de kilometervreters, want er werden zelfs twee dieselversies geleverd. In 2007 volgde een facelift en in 2010 ging de GT na ruim 80.000 stuks weer uit productie. -------- Bekijk alle Alfa Romeo GT occasions op Marktplaats --------

Aandachtspunten

In een Alfa GT is het vanwege zijn comfort en fijne rijeigenschappen goed toeven, maar zoals bij de meeste Alfa Romeo´s zijn er wel wat aandachtspunten: De vroege exemplaren van de 2.0 JTS verbruiken veel olie, trek de peilstok (zeker als je de auto net hebt) minstens één keer per 1.500 kilometer uit het blok om het oliepeil te checken. Ook hebben de TwinSpark motoren acht bougies, die elke 100.000 kilometer vervangen moeten worden. Deze zijn helaas niet goedkoop. Als de handgeschakelde versnellingsbak niet soepel schakelt moeten er waarschijnlijk lagers vervangen worden. Dit kost ongeveer 150 tot 200 euro. Tenslotte worden rammelende of krakende ophangingen veroorzaakt door versleten draagarmen aan de voorzijde. Check daarnaast aan de achterzijde of de banden geen ongelijkmatige slijtage vertonen. Als dit wel het geval is, moeten de achterste draagarmen en draagarmrubbers waarschijnlijk vervangen worden.

Tweedehands Alfa Romeo GT

Op Marktplaats staan op het moment van schrijven 77 tweedehands Alfa GT’s te koop. 77% van het aanbod is benzine en 23% diesel. Bijna alle exemplaren zijn handgeschakeld. Daarnaast beschikt 95% over cruise control en heeft 87% leren bekleding. Prijzen beginnen rond de 2.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam