Het succes van Toyota, Opel, Ford, Audi en Mazda

...serieuze gezichten bij Audi.
Fabrikanten laten graag zien hoe goed bepaalde modellen lopen. Daarom versturen ze af en toe juichende persberichten met daarin verkoopaantallen. In ons land lopen de verkopen terug, maar internationaal gaan de zaken kennelijk goed, getuige berichten die we – allemaal in de afgelopen week – van Toyota (2x), Ford, Opel, Audi en Mazda hebben ontvangen.

Toyota

Zo meldt Toyota dat het een 'groene mijlpaal' heeft bereikt doordat de wereldwijde productie van hybride modellen inmiddels op 7 miljoen exemplaren staat. Dit autotype heeft bij ons bekendheid verworven door de komst van de Toyota Prius in 2000. Het merk verkoopt inmiddels 27 verschillende hybrides in meer dan 90 landen. Een ander bericht betreft de productielocatie van auto's. Het Japanse merk heeft de afgelopen decennia steeds meer autoproductie van het thuisland naar Europa verhuisd. De teller staat inmiddels op meer dan 9 miljoen 'Europese' Toyota's. Niet voor niets, want van alle in Nederland verkochte modellen is 92% op het oude continent gemaakt.

Opel

Voor de twee jaar geleden geïntroduceerde Opel Mokka staat de wereldwijde verkoopteller op 300.000 exemplaren. Het model profiteert van het gegeven dat het segment van de compacte SUV's momenteel het snelst groeit. Vergeleken met vorig jaar is de verkoop van dit type auto's in Europa bijna verdubbeld.

Ford

De fabrikanten grijpen zoveel mogelijk aan om publiciteit te genereren, dus ook productieaantallen van motoren slingeren ze de wereld in. Ford schrijft dat het in Europa de drie miljoenste compacte dieselmotor heeft geproduceerd. Het gaat hierbij om de 1.5 TDCi-motor die het merk levert in de B-Max en de Fiesta. Binnenkort komt deze krachtbron eveneens beschikbaar in de Focus, de nieuwe C-Max, de Grand C-Max en de nieuwe Mondeo.
Juichende medewerkers bij Ford...

Juichende medewerkers bij Ford...

Audi

Audi heeft in Brussel de 500.000ste A1 geproduceerd. Het kleinste model van het merk uit het Duitse Ingolstadt verkoopt goed. Sinds zijn introductie in 2010 is het aantal Audi A1 occasions op Marktplaats dan ook flink toegenomen. Inmiddels bedraagt het aanbod meer dan 200 exemplaren.
...serieuze gezichten bij Audi.

...serieuze gezichten bij Audi.

Mazda

Net als Toyota haalt Mazda Europese cijfers aan om zijn succes te illustreren. De Japanners melden dat het merk in een met 5% dalende markt een verkoopstijging van 19% heeft weten te behalen (gemeten over het derde kwartaal). Tot en met september staat de teller voor Mazda op 138.556 verkochte exemplaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam