Keuzestress! Welke cabriolet wordt het?

Het cabrioseizoen gaat nu echt van start. Een aardig bedragje gespaard of klaar om je eigen auto in te ruilen voor een leuke open auto? De keuze is reuze! Geen idee wat te kiezen? We duiken even met je in het enorme aanbod van cabrio’s op Marktplaats. Daar staan nu zo’n 7.500 tweedehands cabrio's te koop…

Zo’n vier procent is cabriolet

Als je op Marktplaats naar Auto’s surft en vervolgens ongefilterd op alle auto’s zoekt, krijg je een selectie van zo’n 190.000 advertenties voorgeschoteld. In de linkerbalk kun je vervolgens selecteren op carrosserievariant. De cabriolet geeft daar rond de 7.500 resultaten, terwijl er bijvoorbeeld wel 27.000 stationwagons op staan. Dat wil zeggen: rond de vier procent van de auto-advertenties is van cabriolets. Als je echt alle cabrio's wilt zien, kun je daarnaast nog in de speciale oldtimers-rubriek zoeken op Marktplaats. Daarin worden nu een kleine 2.200 modellen aangeboden, waaronder ruim 280 cabrio's. De populairste merken onder de cabrio’s zijn Peugeot, Volkswagen en BMW. Laten we eens door het aanbod heen lopen.

Peugeot: vive le klapdak!

Met ruim 850 resultaten is Peugeot het meest gerepresenteerde merk onder de cabrio-advertenties. Het heeft in zijn bestaan vele mooie cabrio’s geproduceerd, zoals de oogstrelende 304 (foto bovenaan) en de door Pininfarina ontworpen 306. In het aanbod op Marktplaats zien we vooral de modernere modellen voorbijkomen, zoals de 206, 207, 307 en 308 CC. Die zijn allemaal voorzien van een stalen klapdak. Deze auto’s zijn dus met het induwen (of omhoog trekken) van een knopje gemakkelijk te transformeren van open auto tot coupé. De 206 CC zien we het meeste terug. Sterker: 40% van alle open Peugeots is er één van deze modelserie. En dat is mooi nieuws voor de liefhebber van een doorgewaaid kapsel: deze tweedehands cabrio is er al vanaf zo’n 1.700 euro!
Deze cabrio is er al vanaf zo’n 1.700 euro: de Peugeot 206 CC.

Deze cabrio is er al vanaf zo’n 1.700 euro: de Peugeot 206 CC.

Golf van cabrio’s

De auto die je het meest te koop vindt op Marktplaats? Jawel: dat is de Volkswagen Golf. Als je zoekt naar een open auto ligt dat niet anders, want de Golf is met ruim 550 advertenties met afstand de meest geadverteerde cabrio. Als je praat over een Golf Cabriolet kun je het hebben over vier modelgeneraties. De Golf I was er namelijk als cabrio, maar de Golf II kwam er niet als open versie. De III dan weer wel en toen de Golf IV op de markt verscheen, volgde er ook een cabriolet van. Echter: als je goed kijkt, zie je dat het stiekem een Golf III is met andere lampjes. De Golf V deed niet mee in de cabriowereld, maar de fanatiek gefacelifte versie daarvan, de VI, wel. Over de Golf VII (het huidige model) is veel gespeculeerd, maar van een cabrio is tot nu toe nog altijd geen sprake. Het merk uit Wolfsburg heeft overigens ook nog een tijd een ‘klapdakker’ op de markt gehad: de Volkswagen EOS. Instappen in een open VW Golf III met veel kilometers en ‘gebruikssporen’ kan al vanaf zo’n 400 euro.
Ook in cabrioland is de VW Golf het meest populaire model.

Ook in cabrioland is de VW Golf het meest populaire model.

BMW verrassende derde

Als je de advertenties van alle auto’s bekijkt, staan Volkswagen, Peugeot en Opel respectievelijk op positie 1, 2 en 3 qua aantal advertenties. Bij de cabrio’s ligt dat heel anders, want daar vinden we zoals gezegd het luxemerk BMW op de derde positie. Onder de ruim 800 open BMW’s vinden we vooral exemplaren van de 3-serie. Van elke generatie Dreier sinds de jaren ’80 zijn er dan ook open versies verschenen. Die tijd is nu overigens voorbij, want het merk heeft ervoor gekozen coupés en convertibles op basis van de 3-serie voortaan BMW 4-serie te noemen. Voor de James Bond-liefhebbers: er staan ook ruim 150 exemplaren van de BMW Z3 te koop. De goedkoopste open Bimmer op Marktplaats moet rond de 1.000 euro opbrengen, terwijl het duurste exemplaar bijna 2,5 ton kost. Maar dan heb je ook wat: een Z8 (ook al bekend uit een Bond-film) die naar verluidt de komende jaren alleen maar meer waard gaat worden.

Schitterde in James Bond’s Golden Eye en is de jouwe vanaf zo’n 3 mille: de BMW Z3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam