Aankooptips occasions: Citroën C6 (2005-2012)

Ze hebben van oudsher iets bijzonders, de grootste Citroëns. Dat geldt ook zeker voor deze C6, alleen al wat betreft zijn introductietijd: in 1999 werd het concept ervan voor het eerst getoond, maar pas in 2005 ging hij in productie. In die tussentijd was zijn lijnenspel nog niets verouderd en oogde hij modern. Dat is nu nog steeds zo, het blijft een exclusieve verschijning. --------- Check alle Citroën C6 occasions op Marktplaats. --------- Met zijn bijzondere, holle achterruit en het zeer herkenbare silhouet onderscheidt de Citroën C6 zich duidelijk van beoogde concurrenten als de Audi A6 en BMW 5-serie. Misschien wel een beetje té, want een verkoopsucces werd het niet; ook dat hoort een beetje bij de top-Citroëns. En dat ondanks de destijds moderne techniek als een head-up display, meesturende xenon-verlichting en uiteraard de hydraulische vering. Het houdt hem in ieder geval exclusief, want meer dan ruim 23.000 werden er niet gebouwd van deze superslee.

Aandachtspunten

De comfortabele, rijk uitgeruste C6 is een zeldzame auto met een aantal zeer specifieke systemen, waaronder de hydraulische vering. Voor onderhoud en onderdelen ben je dus veroordeeld tot een merkdealer of specialist en dat gaat gepaard met bijbehorende (hoge) prijskaartjes. Check ook goed of onderhoud bij zo’n partij is uitgevoerd, het vertelt je veel over hoe de vorige eigenaar met zijn auto omging. Verder kun je letten op de volgende punten: De voorste fuseekogels (een soort gewrichten die nodig zijn bij het sturen) zijn gevoelig en slijten harder dan gemiddeld. Dit is verreweg het grootste probleem bij de C6. Gelukkig is dit probleem vanaf modeljaar 2009 verholpen. De C6 zit vol met fantastische gadgets en elektronica, maar hiermee gaat nogal eens wat mis. Check dus alle knopjes. En dan nog een keer. De meesturende xenon-verlichting is gevoelig voor storingen, dus check goed of beide lampen goed werken en meedraaien met het stuur.

Tweedehands Citroën C6

Op Marktplaats staan op moment van schrijven 32 C6-en te koop. Zo'n driekwart heeft een dieselmotor en slechts twee exemplaren zijn handgeschakeld. Luxe zaken als elektrisch verstelbare stoelen, cruise control en climate control met twee zones waren standaard op de C6. Opties die je niet op alle auto’s vindt zijn bijvoorbeeld parkeersensoren en navigatie, maar alsnog zijn deze geneugten in zo'n 75% van de aangeboden auto's aanwezig. Prijzen beginnen rond de 4.500 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam