Aankooptips occasions: Citroën C5 (2008 – heden)

De tweede generatie Citroën C5 was iets behoudender dan de eerste; en ook wat minder succesvol. Deze in 2008 geïntroduceerde C5 had niet meer standaard hydropneumatische vering aan boord. Maar op andere fronten bleef de Citroën wel degelijk eigenzinnig, zoals het merk dat eigenlijk aan zichzelf verplicht is. Zo heeft deze C5 een niet-meedraaiend hart in het stuurwiel en biedt hij geweldig comfort en veel ruimte. ---- Wil je een tweedehands Citroen C5 kopen? Klik hier voor het aanbod. ----

Aandachtspunten

Deze fijne Fransman is bijzonder (en) comfortabel maar heeft wel verschillende potentiële problemen om alert op te zijn. De remlichtschakelaar gaat bovengemiddeld vaak kapot en kan diverse elektrische storingen veroorzaken. Daarnaast is het draaimechanisme van de elektrisch bediende zijruiten zwak. De ruit wil hierdoor nog wel eens naar beneden vallen. Verder is de 1,6 liter THP-motor berucht vanwege twee verschillende euvels: de aansturing van de waterpomp valt soms weg en de distributieketting rekt op. Dit laatste merk je in eerste instantie alleen door een ruw lopende motor en een ‘dieselachtige’ start. Maar kom wel snel in actie, want op den duur kan dit tot serieuze motorschade leiden.

Leder en navigatie

Op Marktplaats zijn ongeveer 200 exemplaren van deze generatie Citroën C5 te vinden (ruim 600 met de eerste generatie erbij). De hierbij gevonden uitrustingen en uitvoeringen weerspiegelen het comfortabele karakter van de auto: meer dan 30% van de gevonden C5’s heeft namelijk een automatische versnellingsbak, twee derde kent het gemak van een navigatiesysteem, en bijna de helft beschikt over (half)lederen bekleding. Prijzen beginnen rond de 5.000 euro. Kijk hier voor een auto bij jou in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam