Aankooptips occasions: Daihatsu Cuore 2007 – 2013 [VIDEO]

Daihatsu Cuore De in 1980 geïntroduceerde Daihatsu Cuore is een zeer succesvolle stadsauto gebleken. Meer dan vijf miljoen exemplaren bouwden de Japanners van dit model, dat maar liefst zeven generaties kent. Inmiddels is de Cuore nieuw niet meer leverbaar, maar tweedehands zijn er nog genoeg te vinden. De voornaamste concurrenten van de Daihatsu Cuore zijn de Toyota Aygo (samen met de technisch identieke Peugeot 107 en Citroën C1), Fiat Panda en Kia Picanto.

Daihatsu Cuore occasions

Op Marktplaats zijn ruim 100 occasions van deze generatie Cuore te vinden. Slechts 6% van het aanbod heeft een automatische versnellingsbak. Prijzen beginnen iets boven de 2.000 euro. De maximumprijs ligt rond de 8.000 euro voor heel nette exemplaren uit een laat bouwjaar met weinig kilometers. Het meeste aanbod ligt tussen 3.500 en 5.000 euro.

Motorisatie

Heel veel te kiezen viel er niet bij de Cuore. Er was slechts één motor leverbaar: een driecilinder benzinemotor met 69 pk. De keuze uit een handgeschakelde of automatische versnellingsbak was er wel.

Pluspunten

De Daihatsu Cuore kan bij normaal gebruik erg zuinig zijn. Een verbruik van 1 op 20 is zeker haalbaar. De Cuore biedt meer ruimte dan zijn directe concurrenten. Zeker de achterbank is ruim te noemen in deze klasse. De luxere Premium-uitvoering heeft zelfs een achterbank die verstelbaar is. Het gewicht is lager dan bij de concurrentie, waardoor er ook minder motorrijtuigenbelasting betaald hoeft te worden. Bekijk hieronder de uitgebreide review van de Daihatsu Cuore: https://youtu.be/eqqoJBUikyI

Aandachtspunten

- Het remsysteem doet zijn werk, maar niet overtuigend. De remmen zijn relatief zwak en slijten daarbij ook nog eens rap. - De rijeigenschappen van een maximaal beladen Cuore laten te wensen over. - ESP (Electronic Stability Program) was niet standaard, behalve op de duurdere uitvoeringen. Dit is een actief rijveiligheidssysteem dat de bestuurder ondersteunt als het voertuig dreigt te slippen: bijvoorbeeld bij uitwijkmanoeuvres of een glad wegdek. De meeste kleine auto’s uit deze jaren hebben het niet, maar bij moderne kleine auto’s is dit wel steeds vaker aanwezig. - Op de snelweg komen de tekortkomingen van de Cuore naar voren: een relatief korte vijfde versnelling zorgt voor meer herrie en meer verbruik door een hoger toerental. - Een ander punt is dat deze Cuore erg zijwindgevoelig is. - Door de aanwezigheid van onderstuur is er een hoge bandenslijtage aan de voorzijde. - Verlichting aan voorzijde begeeft het vaak tegelijkertijd. Dit hoeft niet tot zorgen te leiden. - De uitlaat gaat kort mee. De achterste uitlaatdemper houdt het soms slechts twee jaar vol. - De waterpomp kan soms al na drie jaar lek raken. Dit leidt tot koelvloeistofverbruik. Niet iedereen denkt eraan het niveau van de koelvloeistof te controleren, maar als deze opraakt raakt kan de motor oververhitten met de nodige schade tot gevolg. - De ontwaseming van het voorruit is slecht, vooral aan de bijrijderskant. Daihatsu heeft er een aanpassing voor, dus controleer of deze is doorgevoerd. - Controleer of de airco goed werkt. Er zijn wat gevallen bekend van lekkages en zelfs roest op de aircoleidingen. - Een krakend koppelingspedaal wordt veroorzaakt door de drukgroep. Dit is niet ernstig, maar kan vervelend zijn en zou in principe al onder de garantie moeten zijn gerepareerd. - Er zijn veel meldingen over een rammel in het dashboardkastje. Reden hiervan is een loszittende klem achter het luchtfilter op het schutbord in het motorcompartiment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam