Op zoek naar luxe? Ga voor een Lusso!

Een V12 met 690 pk, vierwielbesturing, een aerodynamische koets én ruimte voor vier personen. De gloednieuwe Ferrari GTC4 Lusso heeft het allemaal. Het is een auto waar de meesten alleen van kunnen dromen. Daarom in dit blog ook een paar beter betaalbare Lusso's.

Vier, vier, vier

De verwachtingen voor de GTC4 Lusso zijn hoog gespannen. De superdeluxe 'shooting break' (kruising coupé met stationwagon) moet namelijk de beroemde Ferrari FF opvolgen, die al sinds 2011 onveranderd uit de Ferrari-fabriek in Maranello rolt. De FF was destijds de eerste vierwielaangedreven Ferrari. De GTC4 Lusso behoudt die techniek, maar voegt er iets nieuws aan toe, namelijk: meesturende achterwielen. De vierpersoons bolide moet daarmee een ongekende wegligging krijgen. Zijn 6,3 liter twaalfcilinder heeft 690 pk (dertig meer dan de FF) en daarmee sprint hij in 3,4 seconden van 0 naar 100 km/u. Sportwagenprestaties voor het hele gezin dus. Qua uiterlijk is de GTC4 niet heel drastisch veranderd ten opzichte van zijn voorganger. Hij is wel aerodynamischer en verbruikt mede daardoor 30% minder brandstof.
Ruimte voor vier personen en toch in 3,4 seconden naar de honderd.

Ruimte voor vier personen en toch in 3,4 seconden naar de honderd.

Luxe

Lusso betekent luxe in het Italiaans. Iets wat je van een Ferrari sowieso mag verwachten. Zo is het interieur van de GTC4 Lusso tot de rand toe gevuld met kwaliteitsleer en heeft het een state of the art infotainmentsysteem met een 10,25 inch scherm én ondersteuning voor Apple CarPlay en Android Auto. Verder beschikt hij dus over 4RM-S: vierwielaandrijving met meesturende achterwielen. De GTC4 krijgt ook de vierde generatie van het Slide Slip Control-systeem mee, voor nog meer grip op de weg. En dit is waarschijnlijk nog lang niet alles. Lusso staat voor alles erop en eraan. Ook in combinatie met Fiat of Alfa Romeo. Maar daarover hieronder meer.
Lusso betekent bij Ferrari onder meer heel veel leer.

Lusso betekent bij Ferrari onder meer heel veel leer.

Tweedehands Lusso

Als je in de markt bent voor een luxe Italiaanse auto, hoef je niet per se te kijken naar Ferrari, Lamborghini of Maserati. Ook Alfa Romeo en Fiat hebben modellen waar de veelbetekenende term Lusso achter prijkt. Een tweedehands Fiat Grande Punto Lusso, met nog geen ton op de teller én opties als cruise control, airco en acht airbags, heb je bijvoorbeeld al voor minder dan 5.000 euro. Of een ander pareltje: de Alfa Romeo Giulietta Lusso. Met een 170 pk sterke 1.4 liter turbomotor en onder meer een navigatiesysteem, climate control en een parkeersensor. Die heb je al voor dik onder de 20.000 euro.
Heerlijke prestaties dankzij een 170 pk sterke 1,4-liter turbomotor.

Heerlijke prestaties dankzij een 170 pk sterke 1,4-liter turbomotor.

Ferrari kopen?

De Ferrari GTC4 Lusso gaat waarschijnlijk rond de 350.000 euro kosten. Veel geld voor de normale sterveling. Ook tweedehands zijn Ferrari's niet goedkoop. Toch zul je je verbazen over de prijzen van sommige niet al te oude raspaardjes. Wat te denken van een Ferrari 612 Scaglietti F1? Met maar liefst 540 pk en een nieuwprijs van 319.227 euro. Tegenwoordig al te koop voor nog geen 70 mille. Of ga voor een Ferrari 360 3.6 V8 Modena F1. Een geweldige sportauto met 400 pk en een motorgeluid waar je kippenvel van krijgt. Voor minder dan 50.000 euro heb je al een prachtexemplaar. Klik hier voor meer tweedehands Ferrari's.
Ferrari 612 Scaglietti F1: van 319.227 voor nog geen 70.000 euro.

Ferrari 612 Scaglietti F1: van 319.227 voor nog geen 70.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam