Aankooptips occasions: Ford Fiesta (2008-heden)

In 2008 verscheen de huidige generatie van de Ford Fiesta op de markt, de zesde alweer. De eerste verscheen in 1976. Het zogenaamde Kinetic Design viel in goede aarde: in 2012 was deze Fiesta de best verkochte compacte auto in Europa. Door het grote succes is er nu ook een groot aanbod aan gebruikte Fiesta’s beschikbaar, die allemaal gemeen hebben dat ze goed sturen en nog steeds modern ogen. ----- Een tweedehands Ford Fiesta kopen? Klik hier voor het aanbod. ----- In 2013 kreeg deze generatie Fiesta een facelift, welke uiterlijk vooral te herkennen is aan de Aston Martin-achtige grille. Innerlijk kwamen er onder meer verschillende capabele ‘Ecoboost’-(turbo)motoren beschikbaar.

Aandachtspunten

De Fiesta is over het algemeen een degelijke auto, maar er zijn wel wat punten om op te letten. Zo kan de versnellingsbak hakerig schakelen of lam aanvoelen. Dit kan worden veroorzaakt door losgeraakte schakelkabels. Daarnaast speelt elektronica de Fiesta nog wel eens parten. Voorbeelden van problemen zijn: een loszittende nokkenas-sensor, een defect hoofdrelais en een slechte verbinding tussen de accu en de zekeringkast. Tenslotte vinden Fiesta’s het niet fijn als de spanning van de accu onder de 11 volt komt. Radio’s kunnen dan weigeren uit te gaan en auto’s kunnen zelfs spontaan opengaan.

Tweedehands Ford Fiesta

Op Marktplaats zijn ruim 1.500 Fiesta’s te vinden van deze generatie. Omdat het er zoveel zijn, kun je ook diverse exemplaren met spannende kleuren vinden. De helft beschikt over een navigatiesysteem en ruim een derde heeft parkeersensoren. Een kleine 900 auto’s rijden op lichtmetalen velgen. De prijzen beginnen rond de 4.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam