Aankooptips occasions: Hyundai i30 (2007-2012)

Hyundai maakte als merk grote sprongen en kwam in 2007 met deze verrassende i30. Hoewel op het gebied van rijgedrag en materiaalgebruik niet op hetzelfde niveau als Europese concurrenten als de Volkswagen Golf, Opel Astra en Ford Focus, blijkt deze Koreaan in de dagelijkse praktijk erg betrouwbaar en krijg je veel waar voor je geld. Bekijk de Hyundai i30 op Marktplaats.

Degelijk

De i30 doet, prettig gestyled, gewoon wat hij moet doen; zonder veel poespas. En hij is dus zeer degelijk. Hij is wel wat lawaaiiger dan de meeste concurrenten: op snelheid maakt hij best wat toeren. Ga tijdens het proefrijden dus zeker even de snelweg op om te ervaren of je je hieraan ergert.

Aandachtspunten

Naast het lawaai bij hoge snelheden zijn er ook nog aandachtspunten wat betreft (potentiële) technische mankementen. Zo kan het contactslot defect raken, waarbij de sleutel er gewoon niet meer uitkomt. Smeren helpt in sommige gevallen. Daarnaast heeft de kachel op langere ritten soms moeite om de temperatuur vast te houden. Ook werkt het start -stopsysteem niet altijd, meestal een teken dat de accuspanning te laag is.

Vooral benzine

Op Marktplaats zijn een kleine 400 i30’s te vinden, waarvan meer dan de helft van de hier besproken eerste generatie. Bijna 90% heeft een benzinemotor en slechts 6,5% van de modellen beschikt over een automatische versnellingsbak. Echt luxe i30’s zijn overigens lastig te vinden: maar een handjevol heeft xenon-verlichting, stoelverwarming, een open dak of lederen bekleding. De prijzen beginnen rond de 4.000 euro. Klik hier om een nieuwe of tweedehands Hyundai i30 te kopen. Kijk hier voor auto's bij jou in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam