Aankooptips occasions: Hyundai ix35 (2009-2015) [VIDEO]

De Hyundai Tucson kreeg tussen 2009 en 2015 in Nederland de naam ix35. Waar moet je op letten als je deze generatie van Hyundai's populaire SUV als occasion koopt? Op het gebied van comfort, afwerking en design maakte deze ix35 een enorme stap ten opzichte van de eerste generatie. Om te zorgen dat de ix35 de concurrentie aan kon gaan met onder andere de Volkswagen Tiguan en Ford Kuga werd hij scherp geprijsd.

Voldoende motoren

Ondanks de ruige looks hebben niet alle modellen vierwielaandrijving. Er waren voldoende motoren om uit te kiezen. Dieselmotoren waren er met een vermogen van 116 tot 184 pk en benzinemotoren met 135 tot 166 pk. Er werd ook een waterstofvariant ontwikkeld, die had 136 pk. Het aanbod aan verschillende motoren is een pluspunt.

Navigatiesysteem

Aandachtspunten zijn er onder andere voor het navigatiesysteem. Dit kent niet alle straten en is ook niet het meest gebruiksvriendelijk. Bij de 1.7 CRDi wil het wel eens voorkomen dat de auto in de noodloop schiet. Hierdoor levert de motor een verminderd vermogen. Oorzaak is dat het regenereren van het roetfilter niet op de juiste manier gebeurt. Tevens hebben exemplaren vanaf 2014 geen reservewiel maar een reparatiekit. Op dit moment staan er meer dan 200 exemplaren te koop. Prijzen starten net onder 13.000 euro, de duurste kost nog zo'n 28.000 euro. Bekijk het filmpje hieronder voor de hele review: Op zoek naar een tweedehands Hyundai ix35? Klik hier voor het volledige aanbod op Marktplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam