Aankooptips occasions: Jaguar S-Type (1999-2007)

Je komt het vaker bij andere merken tegen: de ‘you love it or hate it’-discussie, maar het uiterlijk van deze S-Type was bij Jaguar ook voer voor zo’n publiek debat en al meteen vanaf zijn introductie in 1997. Het was vooral een comfortabele zes- of achtcilinder, sportiviteit was niet erg van toepassing op deze roofkat. Britse ambiance weer wel: in de beste Jaguar-traditie was ook de S-Type vaak afgewerkt met leer en hout in de cockpit. Dat heeft voor de occasionkoper van nu als voordeel dat het in de regel mooier oud wordt dan het standaard jaren 90-plastic. Het motorenaanbod loopt van een 2.5 liter V6 met 201 pk en een aantal diesels tot een liefst 400 pk sterke V8 met supercharger in de S-Type R. Die is wél sportief. ---------- Bekijk alle Jaguar S-Type occasions op Marktplaats. ----------

Aandachtspunten

Voor relatief weinig geld kun je met een tweedehands S-Type beschikken over een luxe en comfortabele auto. Denk bij aankoop wel even aan de volgende punten: De eerste serie 4.0 V8-motoren hadden problemen met de coating van de cilinderwanden. Als het goed is zijn die problemen in de garantieperiode opgelost, maar veiliger is het om voor een 4,2 litervariant te gaan als het een V8 moet zijn. De eerste serie vijftrapsautomaten was relatief kwetsbaar. De latere ZF-varianten, vanaf 2003, waren een stuk degelijker. De elektronische handrem laat niet altijd goed los.

Tweedehands Jaguar S-Type

Op Marktplaats staan op moment van schrijven 127 S-Types te koop. Een kleine 20% heeft een dieselmotor, zo’n 84% heeft een automaat en een kleine 80% beschikt over leren bekleding. Prijzen beginnen rond de 1.250 euro voor exemplaren met stevige kilometerstanden (meer dan 250.000).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam