Aankooptips occasions: Jaguar XF (2007-2015)

In vergelijking met de zeer herkenbare styling van de vorige generaties en overige modellen van Jaguar leek deze moderne edel-Brit, de Jaguar XF, wel buitenaards. Als 550 pk sterke XFR-S was hij dat ook; buitenaards snel, in ieder geval. Aardser gemotoriseerd kan uiteraard ook, hoewel de XF voor de facelift van 2011 alleen met zes of acht cilinders verkrijgbaar was. Pas daarna kwamen er ook viercilinders voor op de prijslijst en werd ook de Sportbrake leverbaar. In eerste instantie zelfs alleen met diesels. Vroeger totaal ondenkbaar, maar nu blijkt een praktische Jag met een zelfontbrander een geweldige auto te zijn. ---------- Bekijk alle Jaguar XF occasions op Marktplaats ---------

Aandachtspunten

Met een Jaguar XF heb je een luxe auto met veel ruimte, comfort en fijne rijeigenschappen. Een mooie keuze om als occasion aan te schaffen dus. Let bij aankoop van een gebruikte Jaguar XF alleen wel even op de volgende punten: Vroege XF’s hadden soms problemen met de elektronica; controleer dus alles op een correcte werking, met specifieke aandacht voor de airco, navigatie en het systeem om de bandenspanning te meten. Mochten de elektrische ramen bij het sluiten meteen weer openen, vervang dan de elektromotor. Als een 2.7 diesel veel voor korte ritten is gebruikt, dan kan het roetfilter vollopen. In uitzonderlijke gevallen kan dat voor motorschade zorgen. Voor de 3.0 diesel gaat dit in mindere mate ook op. De automatische versnellingsbak kan soms kuren vertonen: de hendel wil dan niet meer uit de parkeerstand. Dit merk je vanzelf tijdens de proefrit.

Tweedehands Jaguar XF

Op Marktplaats staan op het moment van schrijven 113 Jaguars XF te koop van deze (eerste) generatie. 90% daarvan is een diesel. Er zitten 17 Sportbrakes (stationwagons) tussen en dit zijn uitsluitend diesels. Twee derde betreft faceliftmodellen van na 2011. De meeste XF’s zijn lekker vol uitgerust met leer, navigatie etc. Prijzen beginnen bij een kleine 11.000 en lopen op tot ruim 45.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam