Aankooptips occasions: Lancia Delta III

Helaas, het Italiaanse Lancia bestaat niet meer, Een van hun laatste, eigen modellen was deze Delta III. Hij werd gebouwd op een verlengd Fiat Bravo-platform en was bedoeld om te concurreren met auto’s als de BMW 1-serie en Audi A3. Een zware dobber, maar zijn smoeltje had hij mee, hoewel smaken natuurlijk verschillen. In 2011 werd dat smoeltje aangepast aan de Chrysler-familiebanden en werd vooral de grill meer in overeenstemming gebracht met de designtaal van die concerngenoot. De Delta bleef in ieder geval onderscheidend ten opzichte van zijn concurrentie door zijn luxe, comfort en ruimte. En zeker door zijn uitgesproken uiterlijk werd het nooit een dertien-in-een-dozijn-auto. Mooi. -------- Bekijk alle Lancia Delta occasions op Marktplaats. --------

Aandachtspunten

Let bij aankoop van een tweedehands Lancia Delta III op de volgende punten: De voorwielophanging is gevoelig: krakende draagarmen komen veel voor. Reken erop dat dit een terugkerend kwaaltje is met elke keer een rekening van een paar honderd euro om het op te laten lossen. De brandstoftoevoer wordt soms afgesloten als je te hard een stoeprand of iets dergelijks raakt. Dat is een veiligheidsfeature die te resetten is middels instructies die in de handleiding staan. De motoren worden grotendeels gedeeld met de Giulietta, van die auto weten we dat de MultiAir-motor niet de meest betrouwbare is.

Tweedehands Lancia Delta III

Op Marktplaats staan op het moment van schrijven zo’n 40 Lancia’s Delta (III) te koop. 80% van het aanbod is benzine, 20% is diesel. Drie exemplaren hebben een automaat. 70% van de exemplaren is voorzien van leren bekleding en ruim 60% bevat parkeersensoren. Prijzen beginnen rond de 6.500 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam