Aankooptips occasions: Lancia Ypsilon (2003-2011) [VIDEO]

De Lancia Ypsilon combineert echte Italiaanse flair met de vertrouwde techniek van de Fiat Punto. Hier moet je op letten als je deze auto als occasion wil aanschaffen.
 De derde generatie Ypsilon is de laatste die in Italië gebouwd werd, tegenwoordig rollen ze in Polen van de band. De Ypsilon heeft nog een typisch Italiaans design en is zowel van buiten als van binnen een aparte verschijning. Toch is de techniek beproefd: de Fiat Punto 188 dient als basis en dat is een degelijke auto, ontdekten we recent.

Aandachtspunten

Let vooral op dat je bij de 1.2 benzine en de 1.3 MultiJet geen lekkende koppakking onder de kap vindt. Reparatie is niet heel duur, maar als er te lang mee wordt doorgereden is de schade mogelijk desastreus. Een ander gevoelig punt is de 'City'-stuurbekrachtiging; deze gaat nog wel eens stuk. Check dus of de variabele bekrachtiging doet wat hij moet doen als je hem in- en uitschakelt (met de knop op de middenconsole). Prijzen beginnen rond de 2.000 euro. Klik hier om alle tweedehands Lancia's Ypsilon te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam