Aankooptips occasions: Mercedes-Benz C-klasse (W204) (2007-2014)

Met een ruime keuze aan motoren, carrosserievarianten en uitrustingsniveaus is de Mercedes W204 een allemansvriend: voor elke behoefte is een geschikte C-klasse van deze generatie te vinden. Dat was bij zijn introductie nog niet meteen het geval. De C-klasse verscheen in eerste instantie als sedan, pas een jaar later kwam de Combi de gelederen versterken. Na de facelift van 2011 is er ook een coupéversie. Wat ze allemaal gemeen hebben is het ijzersterke imago van het merk met de ster. Dat hangt samen met het hoge kwaliteitsniveau en de fijne rijeigenschappen van deze Benz. Het beste of anders niets, zegt Das Haus er zelf over. ----- Bekijk alle Mercedes C-klasse occasions op Marktplaats. -----

Aandachtspunten

Ondanks zijn status en (goede) reputatie, heeft een Mercedes ook ‘gewoon’ zaken waar je op moet letten of die vroegtijds kapot kunnen gaan. Hieronder enkele aandachtspunten voor de aankoop van een tweedehands C-klasse: De verstuivers van de CDI-dieselmotoren gaan nog wel eens stuk. Meestal één per keer, maar in theorie kan dit dus vier keer gebeuren. Daarnaast geldt voor de C350 met M272-motor tot 2009 dat de balansassen, distributieketting en tandwielen snel kunnen slijten. Reparatie daarvan is prijzig. Verder zijn de automatische versnellingsbakken (waaronder de 7G-tronic bak) met juist onderhoud redelijk betrouwbaar, maar olie verversen/het laten spoelen van de bak is bij twijfel aan te raden. Tenslotte wordt de contactsleutel soms niet herkend en wil deze ook wel eens defect gaan. Check daarom of er twee sleutels aanwezig zijn en neem altijd de reservesleutel mee op vakantie.

Tweedehands Mercedes C-klasse

Op Marktplaats staan zo’n 1.000 tweedehands Mercedes-Benz C-klasses W204 te koop 55% daarvan is een sedan, bijna 10% een coupe en 35% betreft de estate. Iets minder dan de helft heeft een dieselmotor en ruim 60% beschikt over een automatische versnellingsbak. Prijzen beginnen al bij zo’n 3.000 euro. Reken dan wel op astronomische kilometerstanden van bijna vier ton. De jongste exemplaren van deze generatie kosten zo’n 50.000 euro. Voor de meest recente sportieve AMG-varianten betaal je 60 à 70.000 euro. Er staat zelfs een uitschieter met een vraagprijs van 150.000 euro te koop; een zogenaamde ‘black series’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam