Aankooptips occasions: Mercedes-Benz ML (W164)

Mercedes-Benz was er, na Land Rover, op tijd bij met een luxe SUV. Deze tweede generatie ML liep van 2005 tot 2011 en had een stevige voet aan de grond tussen zijn concurrenten in dit segment. Weinigen kochten destijds een dergelijke auto vanwege de terreincapaciteiten, maar vielen voor het imago, de hoge instap, het comfort en veel ruimte. Vies werden deze SUV’s zelden. Gebaande paden zijn sowieso geschikter om ten volle te genieten van een V8 met 510 PK, want zo krachtig was de topversie: de ML63 AMG. ---------- Bekijk alle Mercedes-Benz M-klasse occasions op Marktplaats. ----------

Aandachtspunten

De ML heeft vele kwaliteiten: hij beschikt over veel ruimte en comfort en kan ladingen tot 3,5 ton trekken. En hoewel het een luxueuze SUV is, die je vooral op de openbare weg zult tegenkomen is de ML met een offroadpakket een ware terreinbeul. Net zoals met alle auto’s zijn er echter wel wat punten om in het achterhoofd te houden bij het aanschaffen van een tweedehands ML: In het geval van de ML350 met M272-motor tot 2009 geldt dat de balansassen, distributieketting en tandwielen snel kunnen slijten. Reparatie daarvan is prijzig. Bij de ML500 met met M273-motor is juist de krukas een zwakke plek. Verder werkt de Airmatic luchtvering fantastisch, maar deze wordt op latere leeftijd kwetsbaar en is prijzig om te repareren.

Tweedehands Mercedes ML

Op Marktplaats staan zo’n 70 ML’s van het type W164. Bijna 85% hiervan heeft een dieselmotor. Lederen bekleding en automatische versnellingsbak zijn standaard. Zo’n 7% betreft de sportieve ML63 AMG. Prijzen beginnen rond 7.000 euro voor exemplaren met hoge kilometerstanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam