Aankooptips occasions: Mitsubishi Outlander (2006-2012)

Voordat de stortvloed aan exemplaren van leaselieveling Outlander PHEV ons land binnenrolde, was er al de normale versie van Mitsubishi’s beschaafde SUV, met benzine- of dieselmotor. Deze tweede generatie hoefde niet van ver te komen aangezien deze Outlanders werden gebouwd bij Nedcar in Born. Groot pluspunt van de ruime Outlander is zijn betrouwbaarheid. Daar kun je maar liefst met zeven personen van profiteren, want de Mitsubishi was leverbaar met twee extra zitplaatsen achterin. In 2010 werd de tweede generatie gefacelift en in 2012 afgelost door de volgende generatie, waarbij ook de PHEV geïntroduceerd werd. Voorlopig blijven ze dus nog wel even aanwezig in ons straatbeeld, deze duurzame Mitsubishi’s. ------ Bekijk de tweedehands Mitsubishi Outlander op Marktplaats. ------

Aandachtspunten

De Mitsubishi Outlander is over het algemeen zeer betrouwbaar maar toch zijn er wel enkele punten om op te letten bij de aanschaf van een tweedehands exemplaar. De derde zitrij - zoals meestal het geval bij zevenzitters - is niet heel ruim. Dit duidt uiteraard niet op een gebrekkige kwaliteit maar is wel iets om even bij stil te staan. Verder is het aan te raden om even extra op de stoelen zelf te letten op deze rij; deze kunnen namelijk soms rammelen. Bij Outlanders met een CVT-bak moet worden gecheckt of deze niet te veel slippen. Dat is lastig, want het is inherent aan de CVT-bak dat er 'slip' optreedt. Bij twijfel kan het beste een specialist worden geraadpleegd. Zeker bij de versies met vierwielaandrijving moet de onderkant van de Outlander worden gecontroleerd op schade door offroaden. Tenslotte kunnen koppeling en vliegwiel defect raken bij het trekken van een aanhanger (of caravan), doordat de eerste en tweede versnelling aan de lange kant zijn.

Tweedehands Mitsubishi Outlander

Op Marktplaats staan ruim 300 tweedehands Outlanders te koop, waarvan ruim 100 van deze tweede generatie. 28% heeft een automatische versnellingsbak en net zo'n groot deel van de exemplaren beschikt over een navigatiesysteem. Ruim een vijfde deel heeft lederen bekleding en meer dan een derde geniet het gemak van parkeersensoren. De meeste auto's worden voortgedreven met behulp van een benzinemotor. Diesels zijn goed voor 16% van het aanbod en een opvallende 13% kan bogen op een LPG-installatie. Prijzen beginnen rond de 5.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam