Londen wordt… anders

Wie vooral van Londen houdt vanwege zijn charmante taxi’s en dubbeldekkers: ga er nog snel even naar toe. Binnenkort verandert het straatbeeld in de stad van de Big Ben nogal. Nissan heeft namelijk wilde plannen voor de nieuwe Londense taxi. Het markante snoetje op de foto is een creatie op basis van de Nissan NV200. De laatste tijd kiezen steeds meer steden juist dat Nissan-model als de nieuwe taxi. Toegegeven: hij is voor een busje behoorlijk zuinig, het ding is praktisch in gebruik en biedt bovenal veel ruimte. Maar of dit nou heel mooi is? Smaken verschillen, zullen we maar zeggen.

New York is al om

NYcabs

Het origineel versus de yellow cab anno 2014: de Nissan NV220.

New York, ook al zo’n stad die bekend staat om zijn typische taxi’s, stapte eerder al over op de NV200. Hij heeft dan wel knalgele lak, maar of dit nou een echte yellow cab is? Gelukkig zijn er nog veel originele New Yorkse taxi's in het straatbeeld te vinden.

Knijpen met de ogen

Voor Londen heeft Nissan dus speciaal een nieuw front ontwikkeld voor de NV200. Het zou je aan de originele Engelse taxi moeten laten denken. Ik weet niet hoe je met de ogen moet knijpen om enige gelijkenis te zien, maar het is een leuke poging van de Japanners. Wie een echte oude Britse taxi wil hebben, moet goed zoeken. Een exemplaar huren, bijvoorbeeld als trouwauto: dat kan ook.

Origineel nog niet uitgestorven

Londontaxi

Het origineel. Zoek de gelijkenissen.

Niet alle taxi's worden meteen vervangen door het nieuwe exemplaar. De toerist die een beetje selectief de rechterhand op steekt, heeft echt nog wel kans de originele taxi-ervaring te hebben. Daar waar de Nederlandse taxivloot in de laatste jaren overspoeld werd met Toyota’s Prius, allerhande Skoda’s en Tesla’s, kom je ook bij ons heus nog wel eens terecht in een oude, originele en ijzersterke Benz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam