Aankooptips occasions: Opel Speedster (2000-2005)

Een Opel, but not as we know it. Veel meer dan 200 exemplaren van de Opel Speedster zijn er in Nederland niet op kenteken gezet. Hij werd gebouwd in samenwerking met Lotus en vertoont ook sterke overeenkomsten met hun Elise. Toch delen ze maar 10% van hun componenten en is de wielbasis van de Speedster langer en zijn spoorbreedte achter ook groter dan die van de Lotus. Het resultaat is een aantrekkelijke, lichtgewicht sportwagen die met zijn 147 pk leverende 2.2 liter viercilinder in 5.9 seconden naar 100 km/u sprint. De nog zeldzamere Turbo doet dat zelfs een hele seconde sneller. Een unieke donder-Opel. ---------- Bekijk alle Opel Speedster occasions op Marktplaats ----------

Aandachtspunten

Met een Opel Speedster ervaar je puur rijgenot, met relatief lage verbruikskosten voor de geboden prestaties. De auto is ook relatief betrouwbaar te noemen. Toch zijn er wel wat punten om op te letten: De distributieketting van de 2.2 16v kan oprekken, let daarbij op een ratelend geluid. Het vers houden van de motorolie zou daarbij kunnen helpen. Regelmatig verversen dus, ook als er maar weinig met de auto wordt gereden. Door de luchtgaten van de motorkap kan water op de bougies lekken, waarna de motor onregelmatig kan gaan lopen. Door roest kunnen de bougies ook erg vast komen te zitten. Wees voorzichtig met auto’s die schade hebben gehad. Het aluminium chassis is niet het meest eenvoudige om te repareren. Controleer dus goed op rare rimpels, scheuren en deuken die een gevolg kunnen zijn van een ongeval.

Tweedehands Opel Speedster

Op Marktplaats staan momenteel slechts 3 exemplaren van de Opel Speedster te koop, twee oranje en een blauw-paarse. Prijzen beginnen bij 17.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam